Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ



   Χθές, 30 Ιανουαρίου, μπήκε στους λογαριασμούς μας η σύνταξη Φεβρουαρίου. Ήταν η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι, ή δεν ξεχείλισε ακόμα ?
   Σε σχέση με τις αποδοχές ( τρομάρα τους ) πρίν από 3 χρόνια, τώρα πλέον παίρνουμε 40% λιγώτερη σύνταξη ( οι τυχεροί ).
   Δώρα Χριστουγένων, Πάσχα και επίδομα αδείας, ΤΕΛΟΣ
   Μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ, 50% μικρότερα, για ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΡΚΟΥΝ.
   Και σαν να μη φτάνουν αυτά, έρχεται και η εφορία και αρπάζει για  αυξήσεις φόρων, χαράτσια, ακίνητα, αυτοκίνητα, αεικίνητα, κριθαροκίνητα, και λοιπά –κίνητα, όσα της κατέβει σύμφωνα με τις αποφάσεις των φωτισμένων οικονομικών ηγετών μας.
   ‘’Καπάκι’’, τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ αυξάνονται ανερυθρίαστα, χωρίς συστολή. Η υγειονομική περίθαλψη ΠΕΘΑΝΕ. Χρειάζεται να συνεχίσω ? Τα ζούμε όλοι μας και τα ξέρουμε καλά πλέον.
Απερίγραπτη αγανάκτηση, κατήφεια, οργή, μίσος, και όποιο  άλλο παρεμφερές αρνητικό συναίσθημα, με έχουν κυριεύσει. Μόνο εμένα ?
   Μοναδική μου επιθυμία, θα ήταν εάν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ της τωρινής και των προηγουμένων Κυβερνήσεων, με τους αντίστοιχους χρονικά βουλευτάδες, όλοι οι κωλόχοντροι αγράμματοι συνδικαλιστάδες, όλοι αυτοί οι ΄΄ευγενείς΄΄ τραπεζιταράδες και καθηγητάδες οικονομικών που δεν ξέρουν την τύφλα τους και που εμπνεύστηκαν αυτό τον ορυμαγδό, όλοι αυτοί, είχαν ένα κεφάλι και μπορούσα να το κόψω όσο πιο επώδυνα γίνεται.
   Μην μου λέτε ότι υπερβάλω, γιατί ξέρετε καλά ότι ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΛΩ.
   Όταν τα έγραφα και τα έλεγα επανειλημμένα, εδώ και τρία χρόνια, λίγοι έδιναν σημασία, κάποιοι με έλεγαν γραφικό, κανείς δεν διανοείτο ότι θα γίνουν πραγματικότητα. Να που έγιναν ! Και το χειρότερο, δεν τελειώσαμε ακόμα, έχει και άλλα το πανέρι.
   Όταν έλεγα ότι από το 1974 και εδώ, ο εχθρός δεν ήταν η Τουρκία, ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλα οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και ειδικότερα ο Έλληνας Αξιωματικός, οι δημοκράταροι με θεωρούσαν ‘’νοσταλγό της χούντας’’ και άλλα παρεμφερή.
   Σήμερα, όλα αυτά αποδεικνύονται περίτρανα. Ο ΄΄εχθρός’’ εξουδετερώθηκε, και ασύδοτοι πλέον, μπορούν να κάνουν ό τι τους γουστάρει. Έχει σημασία εάν μαζί με τον ‘’εχθρό’’ εξουδετερώθηκε και η ΕΛΛΑΔΑ ? Αυτά είναι λεπτομέρειες και τα γράφουν στα α@@@@@α τους.
   Αύριο, θα πάμε στην τράπεζα για ανάληψη κάποιου ποσού που χρειαζόμαστε. Μαζί, θα έχουμε το βιβλιάριο και την ταυτότητα. Σε λίγο, θα πηγαίνουμε για ανάληψη με 45ρι και μάσκα. Και αυτή, ίσως να μην χρειάζεται.
   Κάποιοι θα πούν  ’αυτά που λές είναι ποινικά κολάσιμα, προκαλείς σε εξέγερση…κτλ κτλ’’. Ας κάτσουν να εφαρμόσουν το ‘’ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ’’. Αυτό δεν κάνουν τρία χρόνια τώρα ? Τώρα θα αλλάξουν?
   Βγαίνουν στην τηλεκοίμιση, από όλες τις μεριές, και κατηγορούν οι μέν τους δε για χίλια πράγματα. Το καταλαβαίνετε ότι ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ στις κατηγορίες τους ? Δεν έχουν όμως δίκιο στις δικαιολογίες τους, μόνο ηλίθιοι και έντονα χρωματισμένοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό.
   Και όσοι αγανακτούν με την τηλεκοίμιση, αλλάζουν κανάλι και πάνε στην τηλεβλακεία  για να θαυμάσουν τους ευτράπελους που ενημερώνουν για τους χαζοχαρούμενους ( αυτή είναι η μετάφραση του ‘’σελέμπριτις’’) που μας μοστράρουν.Λές και ενδιαφέρει κανέναν άλλο εκτός από τους ‘’φελούς’’ το ‘’ποιος πηδάει ποια’’ (και κυρίως ποιόν ).
   Και με την ‘’ταμπακιέρα’’ τι γίνεται ?
   Το ψυγείο γιατί είναι άδειο?
   Το αυτοκίνητο γιατί δεν έχει βενζίνη ?
   Γιατί κρυώνουμε μέσα στο σπίτι μας ?
   Γιατί τρώμε ψωμί τριών ημερών?
   Γιατί βγαίνουμε από το σπίτι μας μια φορά στις 15 μέρες και αυτό για βόλτα ή για να πληρώσουμε λογαριασμούς?
   Γιατί ?...Γιατί ? …Γιατί ? …Γιατί ? …
   ‘Όλα αυτά τα ‘’γιατί’’ αφορούν βασικά πράγματα και όχι υπερβολές.
   Και μια και αρχίσαμε με τα ‘’ΓΙΑΤΙ’’, ας συνεχίσουμε με αυτά.
   ΓΙΑΤΙ αφήνετε, ‘’κύριοι΄΄ κυβερνώντες, τρομάρα να σας έρθει, τα οικονομικά προνόμια σε κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου ? Ξέρετε τώρα, υπάλληλοι Βουλής, Υπουργείου Οικονομικών, ΜΕΤΡΟ, Εφοριών, Δικαστικους, κτλ.
   ΓΙΑΤΙ δεν εφαρμόζετε το αυστηρό ενιαίο μισθολόγιο ? Φοβάστε τους συνδικαλισταράδες ? Γιατί δεν τους μαζεύετε ?
   ΓΙΑΤΙ δεν κλείνετε φυλακή τους κλέφτες και δεν δημεύετε τις περιουσίες που με κλοπή έφτιαξαν ? μήπως δεν τους ξέρετε ? Μήπως δεν υπάρχουν νόμοι ?
   ΓΙΑΤΙ δεν ελέγχετε αυτές τις περιβόητες ΟΦ-ΣΟΡ εταιρείες ? Δεν μπορείτε βάσει νόμων ? Φτιάξτε καινούριους νόμους.
   ΓΙΑΤΙ δεν κάνετε τα αυτονόητα ?
   ΓΙΑΤΙ δεν αφήνετε ήσυχο τον ιδιωτικό τομέα και επεμβαίνετε και εκεί με περικοπές ασυλλόγιστες ? Ελεύθερη οικονομία δεν έχουμε ?
   Δεν μπορείτε ( μάλλον ‘’δεν θέλετε’’) να απαντήσετε, ούτε και να κάνετε. Και αυτό είναι σαν να σας ζητώ να κλείσετε φυλακή τον εαυτό σας. Γίνεται ???????
   Για αυτό το λόγο, θα ήθελα να έχετε ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ, για να δώσετε την χαρά σε κάποιον να σας το κόψει με τη μία  !
   Μη μου λέτε ότι ‘’ξεφεύγω’’. Το ξέρω καλά. Βλέπετε εσείς άλλη λύση ?
   Δεν είναι η φτώχεια και που ενοχλεί και είναι αβάσταχτη.
   Η ανισότητα, η κλεψιά και η ατιμωρησία ενοχλούν.
   Το να σου δίνουν για σύνταξη το φιλοδώρημα του υπουργού στο βεστιάριο, ενοχλεί.
   Το να σε βάζουν κάτω από το νερουλά της βουλής, ενοχλεί.
   Και εμείς τι κάνουμε ?
   Έχουμε τις ΕΑΑΣ, ΠΟΣ, ΑΚΙΣ, και λοιπά συμπαρομαρτούντα να κάνουν συγκεντρώσεις της πλάκας για διαμαρτυρία, να επιδίδουν ψηφίσματα, να δίνουν συνεντεύξεις, να διεκδικούν αναφαίρετα αφαιρεμένα δικαιώματα με κόσμιο τρόπο…Είναι αυτά αρκετά ? ΟΧΙ, και το ξέρουν.   Τι περισσότερο μπορούν να κάνουν ? Τίποτα !
   Πλησιάζει ο καιρός που κάποιοι θα ανεβούν στα βουνά, και όχι για να μαζέψουν ραδίκια. Τα χρόνια μπορεί να περνούν, αλλά όχι το ίδιο σε όλους.
   Και εσείς, τιμημένοι Στρατηγοί εν ενεργεία, νομίζετε ότι θα αργήσετε να μας κάνετε παρέα ? Τι κάνετε για αυτό ?
   Ώρα είναι να σταματήσω για σήμερα, γιατί ‘’κατέβασα’’ ένα ωραίο παλιό κινηματογραφικό έργο και θέλω να το δώ. Ποιο είναι ? Εάν το θυμάστε, είναι το ‘’ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΦΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ’’. Κάθε συνεκδοχή, θα ήταν ατυχής…

Ανδρέας Μελεζιάδης.
Συνταγματάρχης εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)