Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Να Μειωθεί Τώρα η Τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος!


aithalomihliΗ Αιθαλομίχλη Μετέτρεψε τις Πόλεις μας σε Θάλαμο Αερίων!

Οι εφοπλιστές, οι “εφτά αδερφές” και οι παγκόσμιες εταιρίες ανεμογεννητριών συνασπίστηκαν και επιμένουν στην υψηλή τιμή του ρεύματος. Οι μεν κερδοσκοπούν με το πετρέλαιο, οι δε με την πανάκριβη πώληση του ρεύματος!

Οι καταναλωτές μπροστά στην ακριβή πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος και μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στην εξίσωση του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης στράφηκαν στη φωτιά και βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα που απειλεί την υγεία τους. Ενδεικτική είναι η περίπτωση σε Μαρούσι και Κορωπί, όπου τους δυο τελευταίους μήνες, διαπιστώθηκε αύξηση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων 18 φορές πάνω από τα ανώτατο επιτρεπτό όριο (που είναι τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα).

Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναφέρει στην ανακοίνωσή του: “Τα τελευταία δύο χρόνια οι επιστήμονες παρατηρούν στα μεγάλα αστικά κέντρα ότι η στροφή στη φθηνότερη θέρμανση με καυσόξυλα που καίγονται στα τζάκια και στις σόμπες προκαλεί σοβαρή αύξηση στις τιμές της αέριας ρύπανσης. Ορισμένοι μιλούν για σοβαρή συμβολή των καύσεων του ξύλου στην επιστροφή «ενός παλιού γνώριμου», του νέφους αιθαλομίχλης, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία του.

Σημειώνεται ότι ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

Προηγούμενες μετρήσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής και κυρίως στην Κηφισιά, στην Εκάλη, στο Μαρούσι και στο Κορωπί αλλά και σε συνοικίες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έδειξαν μεγάλη αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων PΜ-10 (σωματίδια με διάμετρο <10 span="">

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα, να επιδεινώσει αλλεργίες και να προκαλέσει νευρολογικά, αναπαραγωγικά, και αναπτυξιακά προβλήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον ευάλωτο πληθυσμό, όπως τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τις έγκυες γυναίκες, καθώς και για αυτούς που πάσχουν από αναπνευστικά/ καρδιαγγειακά προβλήματα.”

stathisΕίναι ηλίου φαεινότερον ότι το πρώτο άμεσο μέτρο είναι η μείωση τώρα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η θερμική μόνωση των κτιρίων και η προώθηση των ηπίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με αυτόνομα κτίρια. Αυτό θα επιτευχθεί με τον μηδενισμό του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και την επιστροφή των τιμών στο 2009.

Διαφωνούμε με την μείωση των τιμών του πετρελαίου γιατί το πρόβλημα της αιθαλομίχλης θα εξακολουθεί να υφίσταται -αν και μειωμένο- ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές δεν θα μπορούν να διαθέσουν χρήματα για αγορά ικανοποιητικής ποσότητας πετρελαίου (όπως άλλωστε είχε συμβεί και πέρσι).

Καλούμε τους καταναλωτές να οργανώσουν την ΟικοΑυτάρκειά τους εκτός του συστήματος ενέργειας των παγκοσμοποιημένων εταιριών με παράγωγή της δικής τους ενέργειας, όπως κάνανε όλοι οι πρόγονοί μας!

ΩΡΑ για ΟικοΑυτάρκεια με την δημιουργία ομάδων είτε Κοινοτήτων Εργασίας και Ζωής!

Δείτε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)