Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή-Σοκ στον Πρωθυπουργό για χρηματισμό!

Σαμαράς-ΛυκουρέντζοςΤου ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Ούτε λίγο, ούτε πολύ στην επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Κλινικών καταγγέλλεται ότι «κάποιος» τα πήρε χοντρά στο Υπουργείο Υγείας για να κάνει κούρεμα αδιαφανές των χρεών του Δημοσίου προς τις κλινικές.

Η φράση έχει την εξής διατύπωση: «Ποιος και γιατί καρπώνεται το πλεόνασμα από αυτή την αυθαίρετη και ανισομερή κατανομή της έκπτωσης»;
Οι οφειλές του Δημοσίου προς τις κλινικές χρονολογούνται από το 2006 και αυτές βεβαιώνονται και με αγωγές που έχουν ασκηθεί.  
Στην επιστολή που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί την υπογράφει η Ένωση Ιδιοκτητών και όχι κάποιος μεμονωμένα αναφέρεται ότι το κούρεμα είναι αδιαφανές και διαφορετικό σε ύψος. Αλλού είναι στο 8% και αλλού φτάνει στο 50%.
Έτσι αν σε κάποια επιχείρηση οφείλονται 60 εκατ. ευρώ η έκπτωση 8% σημαίνει ότι θα της κουρέψουν κάπου 5 εκατ. ευρώ. Αν της κουρέψουν 50% θα της κουρέψουν τα 30 εκατ.
Επομένως το έδαφος για συναλλαγή, δηλαδή αυτό που καταγγέλλει ευθέως η Ένωση είναι δεδομένο. Είναι όμως και κλασσική μέθοδος χρηματισμού.
Για παράδειγμα σε γνωστό επιχειρηματία είχε επιβληθεί από την Εφορία πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ και με δικαστική απόφαση.
Κάποιοι στην Εφορία εξαφάνισαν το φάκελο και το πρόστιμο δεν εισπράχθηκε ποτέ. Λέγεται ότι στέλεχος της Εφορίας μετά λίγο καιρό απέκτησε πολυτελή κατοικία σε θέρετρο ως μέρος του αντιτίμου για την εξαφάνιση του φακέλου και τη διαγραφή των 5 εκατομμυρίων.
Αυτή τη συναλλαγή σαφώς καταγγέλλουν κατ’ αναλογία οι ιδιωτικές κλινικές και ο Υπουργός Α. Λυκουρέντζος πρέπει να δώσει άμεση απάντηση: ποιος τα πήρε για να κάνει τέτοια ρύθμιση;
Η Ένωση μάλιστα γράφει στον πρωθυπουργό ότι δεν θα υπήρχε υποψία ότι κάποιος καρπώθηκε πλεόνασμα αν το κούρεμα ήταν ανάλογο και γενικό και όχι επιλεκτικό.
Η Ένωση τονίζει ότι παρότι απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας δέχθηκε για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κούρεμα των οφειλομένων 

Και αναφέρει χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας το Υπουργείο Υγείας:
«Πρόκειται για εμπαιγμό και καταδίκη των κλάδων μας, τη στιγμή που τα διαθέσιμα κονδύλια επαρκούν για μια ορθολογική και δίκαιη έκπτωση που θα εξασφαλίσει βιώσιμες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους. 
Οι Ενώσεις μας έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει πρόθυμες να δεχτούν ένα ορθολογικό ποσοστό «κουρέματος» με βάση τις δυνατότητες του Κράτους στην τρέχουσα συγκυρία και να επωμιστούν ένα βάρος της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο θα καταμεριστεί διαφανώς και ισομερώς σε όλους τους παρόχους.
Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μια πέραν πάσης λογικής αυθαιρεσία που θα οδηγήσει πολλές μεγάλες και μικρές μονάδες να κλείσουν, με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, με περισσότερο πληττόμενες τις εκτός Αθηνών Κλινικές. Θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές, προκειμένου με συνέπεια να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους πολίτες.
Δηλώνουμε αιφνιδιασμένοι από την αδιαλλαξία του Υπουργού Υγείας, την προχειρότητα και την αδιαφάνεια με την οποία προέκυψε μια στην ουσία ανεφάρμοστη και γεμάτη ασάφειες απόφαση. Ουδείς αρμόδιος και εισηγητής της ως άνω ΚΥΑ είναι σε θέση να προσδιορίσει το όφελος αυτής για το Ελληνικό Δημόσιο».
.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2013  Πηγήwww.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)