Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο και η προβοκάτσια της κυβέρνησης (φωτογραφίες)

 www.pamehellas.gr Οι κατασκευασμένες κατηγορίες, η προβοκάτσια της κυβέρνησης με τις φωτογραφίες με τα στημένα σκηνικά που έδωσε στη δημοσιότητα, τρεις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή των συνδικαλιστών - στελεχών του ΠΑΜΕ (προέδρων Ομοσπονδιών, σωματείων, μελών Δ.Σ.) και που έπαιξαν τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς τις ως αληθινές, θα πρέπει να καταδικαστούν από το λαό, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να δέσει τα χέρια του, έχουμε εμπειρία την πλούσια ιστορία των σκληρών ταξικών αγώνων στη χώρα μας, δε μας φοβίζουν. 
Οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται, οι εργαζόμενοι οργανωμένα να δώσουν στην κυβέρνηση αυτό που της αξίζει.
Παραθέτουμε φωτογραφίες που δείχνουν την κατασκευή κατηγοριών, που με βάση αυτές στήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία.
Λεπτό προς λεπτό το χρονικό των γεγονότων (VIDEO)

Δημοσίευση:www.902.gr Πέμ, 31/01/2013 - 08:03








Παρακολουθήστε σε βίντεο λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν σήμερα από τη στιγμή της άγριας επίθεσης καταστολής σε βάρος συγκεντρωμένων εργατών στο υπουργείο, μέχρι και τη διαδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

 
Το πρωί της Τετάρτης, περίπου στις 10.30, εκπρόσωποι σωματείων και εκλεγμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια Ομοσπονδιών πραγματοποίησαν παρέμβαση με αφορμή τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, που, προλειαίνοντας το έδαφος για τις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές, δε δίστασε να ισχυριστεί πως το ασφαλιστικό σύστημα έχει οικοδομηθεί πάνω στη βάση πελατειακών σχέσεων! Ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό, ο οποίος έμενε άφαντος. Τους «υποδέχθηκε», όμως, μια ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών δυνάμεων που... ειδοποιήθηκε να ανέβει στον 8ο όροφο, όπου βρισκόταν η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία. Οι συνδικαλιστές παρέμειναν στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα, «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και επιμένοντας να συναντήσουν τον υπουργό, μεταφέροντας την αγανάκτηση και την αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών που εκπροσωπούν. 
Ο υπουργός εξακολουθούσε να μένει άφαντος, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, «εγκλωβίζοντας» τους συγκεντρωμένους στον προθάλαμο του γραφείου του. 
Οταν οι συνδικαλιστές επιχείρησαν να αποχωρήσουν από το κτίριο συντεταγμένα, δυνάμεις καταστολής απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, με σκοπό να τους προσαγάγουν.  
ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ από διάφορους κλάδους, που μαζεύτηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας το υπουργείο και την κυβέρνηση που λοιδορούν τους εργάτες και τους αντιμετωπίζουν σαν τρομοκράτες. Κλιμακώνοντας την επίδειξη πυγμής, η κυβέρνηση, προκειμένου να διαλύσει τους συγκεντρωμένους έξω από την είσοδο της στοάς του υπουργείου και να μπορέσει να προχωρήσει στις προσαγωγές των συνδικαλιστών, εξαπέλυσε ωμή και άνανδρη επίθεση στους συγκεντρωμένους με χημικά και κλομπ. Εννιά συνολικά άτομα έφτασαν στα νοσοκομεία με τραύματα και δυσφορία και δύο απ' αυτούς έμειναν για παρακολούθηση. 
Στον Ερυθρό Σταυρό μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ ...τέσσερις διαδηλωτές, κυρίως με τραύματα στο κεφάλι. Μετά τις εξετάσεις και τις πρώτες βοήθειες οι δύο έφυγαν ενώ οι δύο έκαναν εισαγωγή για παρακολούθηση. Στον «Ευαγγελισμό» πήγαν πέντε διαδηλωτές (μεταξύ αυτών και μία γυναίκα) με δικά τους μέσα. Είχαν τραύματα στο κεφάλι, στα πόδια, στις πλάτες, ενώ ένας ένιωσε δυσφορία και ακόμα ένας είχε ζαλάδα. Μετά τις πρώτες βοήθειες έφυγαν όλοι για τα σπίτια τους.  

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. Η συγκέντρωση, μαχητικά και συγκροτημένα, μεταφέρθηκε από το υπουργείο Εργασίας στη ΓΑΔΑ, όπου προσήχθησαν οι συνδικαλιστές, με πορεία μέσω της Χαριλάου Τρικούπη, με συνθήματα, όπως, «Βγάλτε τους εργάτες από τη ΓΑΔΑ, δεν είναι τρομοκράτες, θέλουνε δουλειά» και «Ο νόμος και η τάξη των αφεντικών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών». Λίγο αργότερα, στο χώρο της συγκέντρωσης έξω από τη ΓΑΔΑ, έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Χρ. Κατσώτης έκανε διάβημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, απαιτώντας να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες. Οσο περνούσε η ώρα, η αλληλεγγύη δυνάμωνε και πύκνωνε ο κόσμος έξω από τη ΓΑΔΑ. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους έφταναν με τα ρούχα της δουλειάς, αμέσως μετά το σχόλασμα. Τα συνθήματα δυνάμωναν και η μαζική συγκέντρωση ανανεωνόταν διαρκώς με νέες δυνάμεις. Αργά το απόγευμα, ανακοινώθηκε ότι οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και ότι η Εισαγγελία απηύθυνε κατηγορίες στους 35 συνδικαλιστές για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές! Ανακοινώθηκε ακόμα ότι σήμερα θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ και το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα στις 8 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)