Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Προς το τέλος...


Τα παράπονα που γίνονται στην εφημερίδα μας τον τελευταίο καιρό μοιάζουν με αυτά που ακούγονται στις τηλεοπτικές εκπομπές…
¨Να σωθούμε από αυτά που γίνονται και ας γίνει ότι θέλει¨… Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας που άρχισε με το σχέδιο Αννάν….
Και αυτό αν θέλετε ας το πάμε και λίγο πίσω…. Στον Ιούλιο του 1974… Ή μπορούμε να κατέβουμε ως τον Δεκέμβριο του 1963… Διότι όλα έγιναν σκαλί σκαλί… Η διαδικασία άρχισε με την διατάραξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1963, η οποία μπορεί να είχε ιδρυθεί με το ζόρι, αλλά ήταν πολύ καλύτερη από την σημερινή κατάσταση. …
Η τουρκική ηγεσία αν και ένοχη , κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους, αλλά οι Τουρκοκύπριοι ήταν που εξηγέρθησαν ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία…
Μάλιστα στον ξένο τύπο γράφτηκαν τότε σχόλια του τύπου ¨οι στασιαστές σηκώνουν κεφάλι στην Δημοκρατία¨…Αργότερα αυτά ξεχάστηκαν…Η εκ μέρους των εξεγερμένων προσπάθεια για σύσταση ενός καθεστώτος ξεχωριστής αυτοδιοίκησης, θεωρήθηκε φυσική….
…………
Λέγοντας ¨να καθαρίσει το τραπέζι¨ ενεργοποιήθηκαν ώστε να αρθούν κάποιες δυνάμεις στην Κύπρο που τις έβλεπαν σαν εμπόδιο στον ιμπεριαλισμό….
Στόχος τους ήταν να διαιρέσουν το νησί με βάση το σχέδιο των Άγγλων του 1957-58. Με την Ελλάδα να παρατηρεί εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα, έβγαλαν στην αγορά την Τουρκία…Στον αιματηρό πόλεμο που έκανε η Τουρκία με αμερικανική και αγγλική στήριξη, εκπλήρωσε και με το παραπάνω τις εντολές που της είχαν δώσει.
Και διαίρεσε το νησί με βάση τον χάρτη που της είχαν δώσει.
……………….
Ο λεγόμενος πολιτισμένο κόσμος και αυτοί που μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα, κιχ δεν έβγαλαν για την διατάραξη της πληθυσμιακής δομή του νησιού από την Τουρκία που στέλνει κόσμο, παρά το ότι αυτό συνιστά έγκλημα πολέμου. Απλά που και που μιλούσαν σαν άδειοι τενεκέδες για να ρίξουν την πίεση που δεχόταν από την μια πλευρά…
……………………
Τ/Κ εφ.Αφρίκα
Αλή Οσμάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)