Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΠΟΖΝΤΑΓ-ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΛΟΥΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

¨Και στην Τουρκία οι μουφτήδες διορίζονται¨ – Περίεργη υπερασπιστική γραμμή από τον Έλληνα πρέσβη
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ και υπεύθυνος για τους απόδημους Τούρκους και τις συγγενείς κοινότητες, δέχθηκε τον πρόσφατα διορισθέντα στην Άγκυρα πρεσβευτή της Ελλάδας. Έκπληξη προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκου Λουκάκη για το θέμα των διορισμένων μουφτήδων.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ περιέγραψε στον πρέσβη της Ελλάδας τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Ο Μποζντάγ απευθυνόμενος στον Έλληνα πρέσβη άσκησε σκληρή κριτική διότι παρά την πρόβλεψη που υπάρχει στην συνθήκη της Λοζάννης για εκλογή μουφτήδων, η Ελλάδα με ρύθμιση κατήργησε την εκλογή, και από την μια υπάρχει τώρα ο μουφτής που εξέλεξαν οι Τούρκοι και από την άλλη ο διορισμένος από την κυβέρνηση μουφτής, και μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση με νόμο που πέρασε τελευταία αποφάσισε την δημιουργία συμβουλίου –αποτελούμενου αρχικά από χριστιανούς και έπειτα με τρεις στους πέντε μουσουλμάνους – το οποίο θα επιλέγει τους ιμάμηδες.
Με έκπληξη αντιμετωπίστηκε η δήλωση του πρέσβη της Ελλάδας, ο οποίος απέναντι στην κριτική του Μποζντάγ είπε πως και στην Τουρκία οι μουφτήδες διορίζονται.
Όταν κατά την συνάντηση ο πρέσβης είπε πως εντός της μειονότητα στην Θράκη υπάρχουν και Πομάκοι και Ρωμά, και για αυτό πρόκειται για μουσουλμανική μειονότητα, ο Μποζντάγ αντέδρασε έντονα και είπε πως ¨Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς αυτοαναγνωρίζονται αυτοί οι άνθρωποι, και την επιλογή πρέπει να την αφήσουμε σε αυτούς¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)