Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Νέος Κερκυραίων διασυρμός: Πού μας πάνε 110 χιλιάδες ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ, μ' ένα Δήμο, μοναχούς μας;

Πού μας πάνε 110 χιλιάδες 
 

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ,
μ' ένα Δήμο,
 

μοναχούς μας;

Και: Τσάκμακας-Παγανέλι-Μαϊντανός-Σύκος!!!

Δημόσια, δείχνεται να σταμάτησε η συζήτηση για το γκρέμισμα  του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας (Κέρκυρα-Διαπόντια).
Στο παρασκήνιο όμως αποδεικνύεται  ότι δε σταματά να μεθοδεύει τη διάλυση η στενή συνεργασία των τριών Κερκυραίων βουλευτών (με συντονιστή  τον αστυνομοκράτη Ν. Δένδια) και των προστατευόμενων και η δήθεν σιωπή κομμάτων -παρατάξεων.
Η τελευταία ερώτηση της Α. Γκερέκου στον αρμόδιο υπουργό ήταν μια έντεχνη συνέχεια της απόφασης ΝΟΔΕ της ΝΔ και της απόφασης της Τοπικής ΣΥΡΙΖΑ Λευκίμης.
Δεν ξέρω σήμερα αλλά, οι προηγούμενοι που πηγαίναμε στρατό, μόλις παρουσιαζόμασταν ως... Κερκυραίοι, δεχόμασταν τα αιχμηρά πειράγματα-ειρωνείες:
  • Πού μας πάνε στον πόλεμο 3 χιλιάδες Κερκυραίους μοναχούς μας ;”.
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο δεντρί τσι Κέρκυρας;”: Ο Μαϊντανός!!!
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο πουλί τσι Κέρκυρας;”: Το Παγανέλι!!!
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό προϊόν που παράγει η Κέρκυρα;”: Ο Τσάκμακας!!!
  • Έχει ο σύκος άντερα και μακριές ποδάρες;”: (Έκλεβε νύχτα σύκα αλλά έχαψε βάτραχο).
Ο γράφων, ανήκε στην κατηγορία των Κερκυραίων που “διασκέδαζαν” με τα πειράγματα και βέβαια όχι στην άλλη των Κερκυραιάδων που όρθωναν τα στήθια τους να υπερασπίσουν τα ιερά πάτρια αντιδρώντας με χρήση και ευγενών απαντήσεων όπως: “Το μ.... τσι μάνας/αδελφής σου..!”.
Δεν είναι γνωστό πως προέκυψαν τα παραπάνω σατιρικά (όποιος γνωρίζει θα ήταν καλό να τα μάθουμε). Όμως σίγουρα υπήρχε αιτία-αφορμή.
Δεν μπορεί ξαφνικά να τρελάθηκαν παντού και να ήθελαν να.... πλήξουν Κέρκυρα και Κερκυραίους!
Σίγουρα, παλιότερες γενιές, παππούδες και προ... παππούδες μας, θα έβαλαν το χεράκι τους.
Πράξεις και φράσεις τους-λόγος ή κείμενά τους, θα εξέπεμπαν μια ευωδία που στόλιζε την εικόνα της Κέρκυρας και των Κερκυραίων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά!
Χαρακτηριστικά που σμίκρυναν, ταπείνωναν, ξευτέλιζαν, γελειοποιούσαν Νήσο και Κάτοικους!
Τα παραπάνω κατακλύζουν τις σκέψεις μας παρακολουθώντας όσα έχουν προηγηθεί και όσα... ακούγονται ή γράφονται σχετικά με τη διάλυση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας, σε πολλούς Δήμους. 
Ο Λόγος: Οι Κερκυραίοι δε μπορούν να διοικήσουν ένα.... τόσο... μεγάλο Δήμο!
Ένας παραλληλισμός με τις παραπάνω ειρωνείες, σε νέα έκδοση, θα ήταν:
  • Πού μας πάνε μ' ένα Δήμο 110 χιλιάδες Κερκυραίους μοναχούς μας;
  •  Πόσο μεγάλο δήμο μπορεί να δημαρχεύσει ένας Κερκυραίος: Των Ποντικονησίων (Όχι, βέβαια, Ποντικονησίου!!!)
  • Ποια είναι η πλουσιότερη αγροτική παραγωγή τσι Κέρκυρας; Οι Βατσουνιές (Βάτα).
  • Ποια είναι η μεγαλύτερη πνευματική παραγωγή τσι Κέρκυρας; Τα θαύματα τ' Αγιού!!!
  • Ποιος είναι ο μεγαλύτερος οδικός άξονας τσι Κέρκυρας; Το γιοφύρι τσι Κόντρα Φόσα!!!
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο προϊόν που παράγει η Κέρκυρα; Το φυλακτό τ' Αγιού!!!
  • Ποιος είναι ο μεγαλύτερος Δήμος τσι Κέρκυρας; Το Λαζαρέτο!!!

Φυλαχτό του Αγίου Σπυρίδωνος Πράγματι! Τα παιδιά μας, οι επόμενες γενιές, οι... φίλοι της Κέρκυρας, παρακολουθώντας και μελετώντας όσα εξευτελιστικά και μειωτικά λέγονται για την εντονότατα προβαλλόμενη... ανικανότητα των Κερκυραίων να διευθύνουν ένα... δημαρχάκι όπως: Κέρκυρας-Διαπόντιων, τουλάχιστον θα ντρέπονται.
Αυτοί που πολλαπλά εξ αρχής μεθόδευσαν-μεθοδεύουν (μέσα-έξω) ν' “αποτύχει” ο Ενιαίος Δήμος για να χρησιμοποιήσουν την “αποτυχία” ώστε να προβληθεί ως... λαϊκή απαίτηση η διάσπαση και η δημιουργία πολλών δήμων, τουλάχιστον θα καταταγούν στην κατηγορία του ονείδους και της κατάρας.
( ο μεγαλύτερος οδικός άξονας τσι Κέρκυρας)
      Τα δήθεν επιχειρήματα (αλλά μόνο στο σκότος διοχετεύονται) να επανέλθουμε σε Καποδιστριακούς Δήμους, οι οποίοι παταγωδώς απέτυχαν, θα αποτελέσουν έμπνευση σκληρής σάτιρας και ιστορικής γελοιοποίησης! 
Το χειρότερο: Σκληρής καταδίκης για την ανικανότητα των πατεράδων-παππούδων κλπ (δηλαδή την τωρινή γενιά) οι οποίοι δε θα καταδικαστούν (..ούμε) απλώς για ανικανότητα. Κυρίως για φαυλότητα σε βάρος πολλών επόμενων γενεών!
Ο Καλλικράτης αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό βήμα για αποκέντρωση και λαϊκή ισχυροποίηση που “ξέφυγε” της... “προσοχής” του κεντρικού διεφθαρμένου και αντιλαϊκού Κράτους. Δημιουργεί την ισχυρότερη μέχρι σήμερα Ελληνική Αυτοδιοίκηση. Όμως, απέχει πολύ από το πραγματικά ζητούμενο! Και αυτό οφείλουμε να διεκδικούμε αδιάκοπα.
Είναι όχημα που μπορείς να σπρώχνεις ώστε να πετυχαίνεις νέα βήματα και άλματα στις λαϊκές κατακτήσεις. Να διορθώνεις τα αρνητικά και για να ενισχύεις τα θετικά!
Όμως, εδώ παρατηρείται το εξής ιστορικό παράλογο: Απαιτείται να καταστραφούν τα θετικά (όπως και αυτό του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας) για να ισχυροποιηθούν τα αρνητικά.
Μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις είναι η θεσμοθέτηση και των ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ. Ατροφικών βέβαια αλλά με αμέτρητη δυναμική!
Η αδίσταλλά αυτοδιοικητικά προβλήματα, (κυρίως το οικονομικό, αναλογική, αρμοδιότητες) διορθώνει Καποδιστιακά κενά ή σκοπιμότητες και βάζει πλέον ευρύτερες βάσεις ισχυροποίησης της Αυτοδιοίκκτη ΔΕΞΙΑ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-Καμμένος κλπ) με ουραγούς (αντι) Αριστερές Ηγετικές Ελίτ (κεντρικές-τοπικές) τρέμουν μπρος στη λαϊκή ισχυροποίηση και τρέχουν να “συμμαζέψουν” το “Καλλικράτειο έγκλημα” που (δίχως να λύνει ποησης!
Αλήθεια, θα ξεσηκωθούμε ενάντια σε αυτές  τις ηγετικές ελίτ που  απεργάζονται ένα νέο διασυρμό για Κέρκυρα-Κερκυραίους;

1 σχόλιο:

  1. Για να μαθουν οσοι δεν γνωριζουν αλλα περισσοτερο για να ξερουν οι νεοι της κερκυρας πως βγηκανε ολα αυτα τα χαριτωμενα παρατσουκλια ... οταν ενωθηκαν τα επτανησα με την αλλη ελλαδα και οταν οι επτανησιοι πηγανε στρατο μαζι με ολους τους αλλους ελληνες τοτε... εξαρχης φανηκε η διαφορα που ειχαν εκεινη την εποχη οι κερκυραιοι απεναντι σε ολους τους αλλους .. ητανε μορφωμενοι καλοντυμενοι με ευγενικους τροπους και ευγενη συμπεριφορα σε αντιθεση με τους αλλους ελληνες πυ τους καταλαβαινες και μονο απο το ντυσιμο λες και εβλεπες ενα ευγενη διπλα σε εναν ζητιανο .Αυτο και μονο δημιουργησε σχολια εκ μερους των αλλων ελληνων για το ντυσιμο των κερκυραιων την συμπεριφορα τους .... απο ζηλεια δλδ και μονο διοτι το βιοτικο επιπεδο των κερκυραιων τοτε ητανε σαφως πολυ ανωτερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)