Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πληρώνω άρα απαιτώ: Κάθαρση τώρα!

Tου Αθανάσιου Κατσίμπελη* - Η μεγαλύτερη επικοινωνιακή επιτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου του Γ,’ ήταν η φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε» κι αυτό γιατί κατέστησε όλους τους Έλληνες συνενόχους στη λεηλασία, που συνέβαινε για χρόνια στη χώρα μας, ανεξάρτητα αν συμμετείχαν όλοι οι έλληνες ή όχι, στο «μεγάλο πάρτι». Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη φράση του αυτή πέτυχε την ενεργοποίηση μιας συλλογικής ενοχοποίησης και αισθήματος συνενοχής σε έναν ολόκληρο λαό. Γιατί όλοι γνωρίζαμε και τι συνέβαινε και ποια ήταν η ποιότητα αυτών που μας κυβερνούσαν. Όπως το γνωρίζουμε και σήμερα.

Κι αυτό το κράτος λειτουργούσε εδώ και χρόνια, όχι για τους νομοταγείς πολίτες, αλλά για τους ημέτερους. Για αυτούς που δεν αγχώνονταν για το μέλλον, που δεν πλήρωναν, που διορίζονταν στο δημόσιο από το παράθυρο και που γενικά για οτιδήποτε έκαναν είχαν την ανάγκη των μηχανισμών του πελατειακού πολιτικού συστήματος και της αναξιοκρατίας.

Τα ψέματα όμως τελείωσαν και είτε το θέλουν είτε όχι ο αβάσταχτα και άδικα φορολογούμενος λαός μας, δεν ανέχεται άλλο να πληρώνει από το υστέρημά του και κάποιοι λίγοι , έχοντες και κατέχοντες να εξακολουθούν να μην πληρώνουν και να φοροδιαφεύγουν εις βάρος του.

Δεν ανέχεται να πληρώνει διόδια και να μην έχει δρόμο.

Δεν ανέχεται να πληρώνει φόρους και να μην έχει ασφάλεια. Να κινδυνεύει ακόμα κι έξω από την πόρτα του σπιτιού του, να του βιάζουν την κόρη και να την καίνε ζωντανή, κακοποιοί που έπρεπε να είναι φυλακή και όχι να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Δεν ανέχεται να μην έχει παιδεία και υγεία.

Δεν ανέχεται αυτός να πληρώνει έγκαιρα και κάποιοι να εξαιρούνται τελευταία στιγμή και να διακανονίζονται ή να χαρίζονται τα υπέρογκα χρέη τους.

Δεν ανέχεται αυτός να παραδίδει τις πινακίδες του οχήματός του και κάποιοι τελευταία στιγμή να δίνουν παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας με σκοπό όχι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν αλλά αυτοί που περιμένουν να φοροδιαφύγουν ξανά, όπως έκαναν πάντα.

Δεν ανέχεται να μην υπάρχει δικαιοσύνη και τιμωρία αυτών που λειτουργούν για χρόνια εις βάρος των επόμενων γενιών.

Δεν ανέχεται άλλο ούτε τη μικροκομματική πολιτική, ούτε τους λαϊκίζοντες πολιτικούς.

Δεν ανέχεται να βλέπει αυτή τη σαπίλα και την παρακμή ο λαός μας και προσδοκά έναν Ηρακλή που θα φέρει την κάθαρση των «κόπρων του Αυγεία».

Γενικά ο πολίτης σήμερα δεν ανέχεται να είναι δεδομένος. Έχει απελευθερωθεί από τα μαντριά που τον είχαν εντάξει κι έχει συνειδητοποιήσει πως δεν τον χωρίζουν πλέον τα μπλε, τα πράσινα και τα κόκκινα καφενεία του παρελθόντος, αντίθετα τον ενώνουν οι κοινοί αγώνες, που πρέπει να δοθούν, ώστε να ξαναφέρουμε πίσω την Ελλάδα και τη ζωή που μας έκλεψαν κάποιοι λίγοι. Τον ενώνει το όραμα ενός παλλαϊκού, πατριωτικού κινήματος που θα εδραιώσει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία.

Το νέο κίνημα λοιπόν που θα δημιουργηθεί εκ των πραγμάτων στη χώρα μας θα είναι το Κίνημα «Πληρώνω άρα Απαιτώ».

Κι αυτό που πάνω από όλα απαιτεί σήμερα ο Έλληνας πολίτης συμπυκνώνεται στη λέξηΚάθαρση. Για να επέλθει όμως αυτή η Κάθαρση απαιτείται πάνω από όλα σεβασμός και τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας δια μέσου της δικαιοσύνης. Κινήματα με λαϊκιστικά συνθήματα και παράνομες πρακτικές του παρελθόντος, θα αποτύχουν.

Όπως θα έλεγε και ο Ηλίας Ηλιού αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι, με τη σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης και φωτισμένων δικαστών, να τους «ταράξουμε στη νομιμότητα»!

Χρειαζόμαστε ανθρώπους πάνω στους οποίους θα βασιστεί η ηθική της κοινωνίας που οφείλουμε να ανασυνθέσουμε πάνω στα συντρίμμια του σήμερα. Πληρώνουμε άρα : ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Γιατί ο λαός μας έχει αποδείξει ιστορικά πως διαθέτει και αρετή και τόλμη κι όπως έλεγε κι ο Σαλούστιος (Περί Θεών και Κόσμου,κεφάλαιο ιη΄)

«Αρετή τού λογικού είναι η φρόνηση, τού

θυμοειδούς η ανδρεία, τού επιθυμητικού η σωφροσύνη, και

όλης τής ψυχής η δικαιοσύνη. [...] Η Κακία τού λογικού

μέρους είναι η παράνοια, τού θυμοειδούς η δειλία, τού

επιθυμητικού η ακολασία, και όλης της ψυχής η αδικία. Οι

αρετές προέρχονται από την ορθή πολιτεία, την καλή

ανατροφή και την παιδεία. Οι κακίες προέρχονται από τ’

αντίθετα».

Η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει από τους οπαδούς της οχλοκρατίας και του μηδενισμού. Δεν μπορεί να δοθεί η μάχη από φθαρμένα υλικά του παρελθόντος και από πίστη σε ιδεοληψίες. Θα δοθεί από τους Έλληνες πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα τους πάνω από όλα. Θα δοθεί από αυτούς που έχουν αρετή, τόλμη και πίστη να επαναφέρουν τη Δημοκρατία, την αξιοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα που τα γέννησε.

*Δάσκαλος-M.Ed., Noμικός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)