Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Οι εικονική πόλεμοι: πως ο Χακτιβισμός (Hacktivism) τελικά εξελίχθηκε σε έναν ισχυρό Εικονικό όπλο από τις κυβερνήσεις.

Το Χάκινκ (Hacking –ηλεκτρονική πειρατεία) δεν θα μπορούσε να είναι κάτι το οποίο σκεπτόμαστε πολύ συχνά σαν μέσων βασικής διένεξης. Το Διαδίκτυο καταλάμβανε ένα σχετικά μικρό μέρος της ιστορίας, αλλά σήμερα αποτελεί ένα σοβαρό πεδίο μάχης για πολλά και διαφορετικά είδη συγκρούσεων, από το πιο ασήμαντο στο πιο μνημειώδης.


Αυτό το γραφικό δείχνει πώς η πειρατεία έχει γίνει ένα όπλο σε πολλά είδη συγκρούσεων. Από τις συλλογές πληροφοριών κυβερνήσεων για τους ανθρώπους που θεωρούνται ανατρεπτικοί σε όλη τη διαδρομή των ειδών του πολιτικού λόγου, το χάκινγκ (hacking) και ο Χακτιβισμός "hacktivism," είναι σε άνοδο.

Βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι χάκερς (hackers) βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες - στην πραγματικότητα το 66% από αυτούς. Γίνεται όλο και πιο κοινό πράγμα όπου νιώθουμε ότι ο καθένας θα πρέπει να είναι ενήμερο σχετικά -και να γνωρίσουμε ότι είναι ένα όπλο που ασκείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα από όλες τις πλευρές των συγκρούσεων. Το Χάκινγκ (Hacking) έχει εξελιχθεί πολύ πέρα ​​από τους διαδικτυακούς κλέφτες και της απάτες: αυτές τις μέρες είναι ένα πολύ πιο σύνθετο και πολύπλευρο θέμα.


(Εστάλη από :  http://frugaldad.com/hacktivism/  )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)