Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου επηρεάζει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων


Σε δήλωση του ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών από τη Μινεσότα Al Franken αναφέρει ότι, ‘’Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να περάσει μια νέα νομοθεσία που θα περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό ατόμων. Η αυξανόμενη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας εγείρει σοβαρές ανησυχίες ως προς την παραβίαση του απορρήτου και των ατομικών ελευθεριών’’.

Ο Al Franken, είναι πρόεδρος υποεπιτροπής της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων και κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας ζήτησε από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών και το Facebook την αλλαγή του τρόπου χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. 


Επίσης λέει,’’ Τα βιομετρικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών του προσώπου, είναι ευαίσθητες πληροφορίες γιατί είναι μοναδικά και μόνιμα στον άνθρωπο. Πιστεύω ότι έχουμε θεμελιώδες δικαίωμα να ελέγχουμε τις ιδιωτικές πληροφορίες μας’’. Ακόμα αναφέρει ότι ‘’Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να πάρετε μια νέα πιστωτική κάρτα, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα και το πρόσωπό σας, εκτός εαν προκύψει κάποιο μεγάλο πρόβλημα αλλά και πάλι είναι εξαιρετικά δύσκολο στα όρια του απίθανου”

http://www.secnews.gr/archives/48987

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)