Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ψάρια με ραδιενέργεια σε επίπεδα ρεκόρ στην Ιαπωνία

Αλιεύθηκαν κοντά στην Φουκουσίμα -
Ψάρια με ραδιενέργεια σε επίπεδα ρεκόρ αλιεύθηκαν στα ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, στο ύψος του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tokyo Electric Power Co. (TEPCO).

Όπως διαπιστώθηκε τα ψάρια ήταν μολυσμένα με καίσιο που έφτανε τα 25.800 μπεκερέλ ανά κιλό, σε επίπεδο δηλαδή 258 φορές υψηλότερο από το όριο που έχει θέσει η ιαπωνική κυβέρνηση για τα τρόφιμα.

Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να γίνουν νέες αναλύσεις στα ψάρια και το περιβάλλον τους ώστε να καθοριστεί ο παράγοντας που οδήγησε σε τόσο υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα, Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι πεταλούδες που ζουν γύρω από τον πυρηνικό σταθμό έχουν υποστεί μεταλλάξεις που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια.

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
προσοχή στην διατροφή, στα ψάρια και στα Ιαπωνικά προϊόντα, η ραδιενεργή μόλυνση στην περιοχή έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα στον θαλάσσιο χώρο. Παρατηρήθηκαν ψάρια με ποσοστό ραδιενέργειες πάνω από το φυσιολογικό ακόμα και στην Αμερική, ερχόμενα από την θάλασσα περιοχή της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)