Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ένοπλες ομάδες ασφαλείας από πολίτες στη Λαμία

Η αύξηση της εγκληματικότητας και η αδυναμία της πολιτείας να παρέχει εσωτερική ασφάλεια, υποχρεώνει τους πολίτες να αυτο-οργανωθούν σε ένοπλες ομάδες για να περιφρουρήσουν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους. Οι πρώτες ένοπλες ομάδες αυτοπροστασίας πολιτών έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Λαμίας.
Οι πολίτες έχουν ζητήσει αύξηση της αστυνομικής παρουσίας, αλλά το ....
αίτημα τους είχε περιορισμένη ανταπόκριση καθώς δεν υπάρχουν ούτε αρκετοί αστυνομικοί, ενώ και τα οχήματα που έχουν είναι περιορισμένα καθώς λίγα λειτουργούν λόγω έλλειψης κονδυλίων συντήρησης.
Έτσι η αυτοοργάνωση σε μονάδες αυτοάμυνας ήταν μονόδρομος: Περίπου 30 ένοπλοι κάτοικοι έχουν οργανώσει ομάδες περιφρούρησης και εκτελούν περιπολίες με τις κυνηγετικές τους καραμπίνες στα χωράφια για να εντοπίσουν τους δράστες που προκαλούν μεγάλες φθορές στα μηχανήματα, ξηλώνοντας τα καλώδια για να βγάλουν μπαταρίες ή αντλώντας πετρέλαιο από τα ντεπόζιτα ή ξηλώνοντας χάλκινα καλώδια.
Οι ομάδες αυτοπροστασίας έχουν στελεχωθεί κυρίως από νέους της περιοχής που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις ή από μεγαλύτερους, που γνωρίζουν καλά την χρήση πυροβόλων όπλων. Οι ομάδες είναι συνήθως τριών ατόμων και οι περιπολίες τους έχουν μειώσει τις κλοπές κατά 80% ήδη από τις πρώτες ημέρες!


ΠΗΓΗ:http://anti-ntp.blogspot.com/

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
η αυτοοργάνωση είναι προς το παρόν η καλύτερη λύση αντιμετώπισης των σημερινών δυσκολιών που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση. Όμως αν η προστασία μας και η ασφάλεια μας δεν μπορεί να παρέχεται από την πολιτεία, τότε καλύτερα να παραιτηθεί η ηγεσία της, που είναι ανίκανη να μας παρέχει το αυτονόητο και είναι αποκλειστικά δικιά της υποχρέωση. 
Επειδή όμως κράτος/πολιτεία στην χώρα μας υπάρχουν μόνο για να εισπράττουν χαράτσια και φόρους, ας κοιτάξουμε να αυτοοργανωθούμε σε γειτονιές και κοινότητες, ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση, ας μην ξεχνάμε ότι γύρω μας υπάρχουν γείτονες απελπισμένοι που δεν έχουν να φάνε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)