Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Απομακρύνθηκε ο πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ επειδή δεν μείωσε τους μισθούς

Με εντολή Σαμαρά

Απομακρύνθηκε ο πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ επειδή δεν μείωσε τους μισθούς
Ο επικεφαλής της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, δεν εφάρμοσε τις διατάξεις των νόμων που προβλέπουν μείωση αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από το χρόνο έναρξης ισχύος τους       Ευρωκίνηση
Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απομακρύνονται όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο για τις μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο και το προσωπικό των εταιρειών τους.
Την Πέμπτη μετά σχετική απόφαση απομακρύνθηκε ο πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ Αναστάσιος Μπαράκος, καθώς η εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις αμοιβών του προσωπικού με το επιχείρημα της σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγή.
Συγκεκριμένα, από το yπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι ζητήθηκε την Πέμπτη η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, Αναστάσιου Μπαράκου, διότι δεν εφάρμοσε τις διατάξεις των νόμων, που προβλέπουν μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από το χρόνο έναρξης ισχύος τους.
Η ανάγκη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων επισημάνθηκε και με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του 2012.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Γιώργος Μέργος έχουν αναλάβει να καταγράψουν το μισθολογικό κόστος σε όλες τις εποπτευόμενες ΔΕΚΟ και σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις για όσους δεν εφάρμοσαν τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Μάρτιο.
Επειτα από αυτό οι μισθοί θα περικοπούν αναδρομικά από τις αρχές του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)