Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η «επέλαση» των πολυεθνικών

Αμερικανικοί κολοσσοί επενδύουν στην αγροτοβιομηχανία στην Αφρική βάζοντας τέρμα στα μικρά κτήματα και στις ιδιοκαλλιέργειες. Οι πολυεθνικές θα σπέρνουν, θα θερίζουν  και φυσικά οι ίδιες θα «δρέπουν τους καρπούς». Η Αφρική θα αποτελέσει τον πρόδρομο για το τι μέλλει γενέσθαι….
Συγκεκριμένα, μια ομάδα εταιριών της αγροτοβιομηχανίας που ειδικεύονται στους σπόρους, στα χημικά και στον εξοπλισμό θα επενδύσει πάνω από 150 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια σε γεωργικά έργα και προϊόντα στην Αφρική, όπως ανακοίνωσαν επίσημα χθες οι διοικήσεις των επιχειρήσεων. Πρόκειται για τις εταιρίες DuPont, Monsanto, Cargill κ.ά., οι οποίες εντάσσονται σε μια διεθνή πρωτοβουλία συνολικού ύψους 3 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.
Στελέχη των εταιριών ανέφεραν ότι η εκμετάλλευση της ζήτησης για τρόφιμα στην Αφρική μπορεί να αποφέρει  μεγάλα κέρδη. Μάλιστα, στόχος της DuPont είναι μέσα σε 10 χρόνια να έχει αυξήσει τα έσοδά της από τις επενδύσεις της στην Αφρική σε πάνω από 1 δισ. δολάρια.
Ενώ, η Monsanto, η μεγαλύτερη εταιρία μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, επενδύει 50 εκατ. δολ. τα επόμενα 10 χρόνια σε πολλές στην Αφρική ελπίζοντας σε σημαντική ανάπτυξη της γεωργίας.
Η εν λόγω επένδυση των πολυεθνικών στην Αφρική δεν χαιρετίζεται από όλους. Πολλοί δε εκφράζουν ανησυχίες για το ότι οι Αφρικανοί αγρότες θα χάσουν τον έλεγχο των γαιών τους και των δικτύων διανομής τροφίμων.
Σχόλιο: Αυτό είναι ούτε ή άλλως και το σχέδιο του παγκόσμιου συγκεντρωτισμού, προκειμένου όλα να περάσουν στον έλεγχο μίας υπερπολυεθνικής εταιρίας, στην οποία θα συγχωνευθούν όλες οι πολυεθνικές του πλανήτη.
Όλα γίνονται πάντα για το καλό μας και το καλό του περιβάλλοντος. Η παγκόσμια διαπλοκή χτυπάει απ’ όλες τις πλευρές και έχει αγγίξει και την Ελλάδα…
Διαβάστε παλιότερα άρθρα μας για του λόγου το αληθές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)