Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;

Στις 15 Ιουνίου μια μέρα μετά από την ανακοίνωση για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε με δελτίου τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του:  http://www.minocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=4279&Itemid=548
την καθιέρωση νέων αδειών διαμονής ομογενών ενιαίου τύπου υπό τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου (δηλαδή ταυτότητας).
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ταυτοτήτων για τους υπηκόους τρίτων χωρών όπως τους χαρακτηρίζουν βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%9A-%CE%99 και στο αρχείο: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%9A-%CE%99 

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι θα έχει τη μορφή μιας ηλεκτρονικής κάρτας (ID1) και όχι αυτοκόλλητης ετικέτας (βινιέτας) και (β) το αυτοτελές έγγραφο θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου (τύπου διαβατηρίου) και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip), ως μέσο αποθήκευσης.

Το ιστολόγιο μας είναι αντίθετο σε κάθε μορφή ρατσισμού και αντιμετώπισης ανθρώπων με ιδιαίτερο τρόπο, κατηγορούμε ευθέως το Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως όπου φακελώνει και χρησιμοποιεί μεθόδους ελέγχου των μεταναστών και αλλοδαπών που βρίσκονται στην χώρα μας με την χρήση βιομετρικών στοιχείων. 
Με τις ταυτότητες των αλλοδαπών παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, στιγματίζονται σαν πρόβατα τροποποιώντας την ανθρώπινη οντότητα σε αριθμό. Κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους με την διαφορετική αντιμετώπιση τους και τον υποχρεωτικό τους έλεγχο από "ανώτερες" οντότητες. 

Η χρήση RFID chip έχει σαν σκοπό την επικοινωνία χωρίς επαφή με την νέα αυτή ταυτότητα καταδότη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση θέσεως σαν GPS, καθώς και το σπουδαιότερο είναι ότι ο κάτοχος δεν θα γνωρίζει το περιεχόμενο των δεδομένων που θα αναγράφονται στο τσιπάκι. Η επικινδυνότητα και το ρίσκο να πέσει θύμα χάκερ και να αποσπαστούν τα ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα του κατόχου της ταυτότητας είναι πολύ μεγάλη και η ασφάλεια της είναι αμφίβολης ποιότητας. Με την φωτογραφία υψηλής ανάλυσης (βιομετρική φωτογραφία) μπορεί να αναγνωρίζεται ο κάθε άνθρωπος/κάτοχος αυτής της ταυτότητας περνώντας από κάμερες (που είναι συνδεδεμένες με λογισμικό που διαπράττει αναγνώριση προσώπου μέσα από ένα τεράστιο πλήθος βάσης δεδομένων).  

Καλούμε όλες τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, να πάρουν θέση και να αντιδράσουν για την μη προώθηση βιομετρικών ταυτοτήτων στους μετανάστες και να οργανωθούν, ενάντια στις πονηρές και δόλιες ενέργειες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, καθώς και της Ε.Ε..

Η πολιτεία δακτυλοσκοπεί τους μετανάστες θεωρώντας τους κατώτερους και εφαρμόζοντας πρωτόγνωρες και εξελιγμένες ρατσιστικές μεθόδους ελέγχου με βιομετρικά στοιχεία.

Σταματήστε τα RFID chip, και τα βιομετρικά δεδομένα σε τσιπάκια που ελέγχονται από οποιοδήποτε χώρο. Σταματήστε την αναγνώριση προσώπων από κάμερες, η ελευθερία είναι το μεγαλύτερο ιδανικό για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητου φυλής και χρώματος.  


Θα επιθυμούσαμε να επισημάνουμε ότι η Αγγλική οργάνωση No2ID παρόλο που κατάφερε με τις καμπάνιες της, να αρθεί η χρήση της "κάρτα του πολίτη" από τον Αγγλικό λαό και να επιστραφεί στην κυβέρνηση, συνεχίζουν τον αγώνα τους και την αντίδραση τους για να εξασφαλίσουν την ελευθερία  στους αλλοδαπούς/ξένους της χώρα τους, σταματώντας την χρήση των βιομετρικών στοιχείων, καθώς και το φακέλωμα και τον έλεγχο με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. 
Πληροφορίες: http://www.no2id.net/


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
http://eleftheroiellines.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)