Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα πτώχευσε αλλά το χρέος έμεινε! (βίντεο)

Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Αύξηση των εξόδων και μείωση των εσόδων Ακριβώς αυτό που γίνεται μετά την αρπαγή της εξουσίας από τον κ Γ.Α.Παπανδρέου και έπειτα. Βάση σχεδίου βέβαια.
ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ :  Στα 303,527 δισ. ευρώ έφτασε στο τέλος Ιουνίου το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, καταγράφοντας τριμηνιαία αύξηση κατά 8,3% σε σχέση με τα 280,3 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, με βασική αιτία τα πρόσθετα δάνεια από το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της δεύτερης δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.
Τα δάνεια της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης έφτασαν στο τέλος του Ιουνίου στα 148,83 δισ. ευρώ από 111,94 δις. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο.
Στα 36,9 δισ. των δανείων που πήρε η Ελλάδα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου περιλαμβάνονται τα 25 δισ. που δόθηκαν στο ελληνικό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η δόση των 7,2 δισ. ευρώ για την κάλυψη ομολόγων που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα και 1 δις. ευρώ για την κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος.
Στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου το ελληνικό δημόσιο προχώρησε σε συνολικά 6 εκδόσεις εντόκων του δημοσίου, μέσω των οποίων ζήτησε από τις αγορές 6,5 δισ. και εξασφάλισε κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ.
Το ποσοστό του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης που βρίσκεται πλέον σε διαπραγματεύσιμα ομόλογα, μετά και την ολοκλήρωση του PSI, μειώθηκε στο τέλος Ιουνίου στο 45% από 53,4 % που ήταν στο τέλος Μαρτίου, ενώ τα μη διαπραγματεύσιμα ομόλογα λόγω και της αύξησης των δανείων από ΕΕ και ΔΝΤ αυξήθηκαν στο 55% του συνολικού χρέους από 46,6% που ήταν στο τέλος Μαρτίου.
Πρακτικά αμετάβλητο λόγω και της ταμειακής αδυναμίας που παρουσιάζει το ελληνικό δημόσιο παρέμεινε στο τέλος του β’ τριμήνου του έτους το ύψος των υφισταμένων εγγυήσεων δανείων φτάνοντας στα 20,007 δισ. ευρώ από 20,046 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.
Πηγή:www.capital.gr
ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ : Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 27. 644 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου (30.438 εκατ. Ευρώ) κατά  2.794 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 25.847 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2012, παρουσιάζοντας απόκλιση κατά 2.235  εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (28.081 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012. Έναντι  του αντίστοιχου διαστήματος του 2011 παρουσιάζεται επίσης μείωση κατά 1 δις. Ευρώ.
Πηγή : ΥΠΟΙΚ http://www.minfin.gr/
ΑΕΠ: Μείωση 6,2% σημείωσε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά το 2ο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, «με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το 2ο τρίμηνο του 2012 παρουσίασε μείωση κατά 6,2% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2011. Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2012 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των βραχυχρόνιων δεικτών».Η μείωση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους είναι κατά πολύ μεγαλύτερη των προβλέψεων και, ως συνέπεια, η συρρίκνωση του ελληνικού Ακαθάριστου Προϊόντος αναμένεται να οδηγήσει σε ποσοστιαία αύξηση του ποσοστού του χρέους της χώρας.
Για την ιστορία, μετά την τελευταία αναθεώρηση την οποία έκανε η ΕΛΣΤΑΤ τον Οκτώβριο του 2011 , οι μεταβολές όγκου του ΑΕΠ για την περίοδο 2006-2010 είχαν ως εξής: 2006 (+5,5%), 2007 (+3,0% ), 2008 ( -0,2% ), 2009 (-3,2% ), 2010 ( -3,5%). Επισήμανση : στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2012 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του 2010 σε αγοραίες τιμές υπολογίστηκε σε 230,1 δισ. ευρώ, ενώ η Ελληνική Στατιστική Αρχή το αναθεώρησε στα 227,31 δισ. ευρώ, με ότι αυτό σημαίνει στο δημοσιονομικό προγραμματισμό. Περισσότερα εδώ  Νέα μείωση του ΑΕΠ !
Θέλει πολύ μυαλό  δηλαδή για να καταλάβει κανείς ότι το χρέος της κυβέρνησης είναι μην βιώσιμος ;; Δεν νομίζω. Ε τότε δεν χρειάζεται να κουραστούν να μας πείσουν ότι δεν το κάνουν επίτηδες.
Ορίστε και μια άλλη απόδειξη : Η Ελλάδα πτώχευσε αλλά το χρέος έμεινε . Γιατί;; Για να φύγουν τα πλούτη… Θα το δείτε αλλά τότε θα είναι αργά !
Σχόλιο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Στην Ελλάδα τελείται τα τελευταία δυόμισι χρόνια ένα απίστευτο έγκλημα που αφορά αμεσότατα όλους τους Έλληνες, αλλά οι δημοσιογράφοι έχουν μια σκασίλα ! Λες ότι είναι αρειανοί. Προσέξτε τις ερωτήσεις και τα σχόλια τους !!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Είναι μέρος από μήνυση που έχει κατατεθεί και πληρωθεί για να  εξεταστεί (υποθέτω…) στις 20 Ιουνίου 2011 και έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους βουλευτές. Ο εγκαλούμενος μηνυόμενος είναι ο αξιαγάπητος κ. Γ. Α. Παπανδρέου
“16.03.2010 Οι αλήθειες που δεν μας λένε
1. Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Όχι, είναι η απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
2. Ναι, αλλά η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος. Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 20093. Όμως η Ελλάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών http://www.e-write.gr/posts/815
27.04. 2011 Προσαύξηση του χρέους ίση με ένα… μνημόνιο! To 2010 το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε από τα 298,6 στα 328,5 δισ. ευρώ και ανήλθε στο 142,8% του ΑΕΠ, από 126,8% την προηγούμενη χρονιά. Το ΑΕΠ από 235 δισ. το 2009 έπεσε στα 230 δισ.. Σήμερα οι «σωτήρες» απαιτούν από τον ελληνικό λαό να πληρώσει  όλα όσα τους «χρώσταγε» το 2009, προσαυξημένα με ένα ολόκληρο μνημόνιο!  http://filologos10.wordpress.com/2011/04/27/προσαύξηση-του-χρέους-ίση-με-ένα-μνημ/
… Περιττό να πω ότι χωρίς έσοδα αυξάνονται αυτομάτως και οι ανάγκες δανεισμού. Χονδρικά όλα αυτά , γιατί στην πραγματικότητα οι δυσμενείς συνέπειες  είναι πολύ περισσότερες. Συνεπώς, έχοντας μειωμένο εισόδημα οι πολίτες, έχει μειωμένο εισόδημα και η χώρα και αναγκάζεται να προσφύγει σε καινούργιους δανεισμούς για να καλύπτει τις ανάγκες της σε ρευστότητα και οδηγείται έτσι με μαθηματική ακρίβεια στην ολική καταστροφή. Για του λόγου το αληθές, μόνο το 2010 το εθνικό εισόδημα ( ΑΕΕ ) μειώθηκε κατά 5 δις ευρώ, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 29,9 δις ευρώ, υπάρχουν 181.670 επιπλέον άνεργοι και τώρα ο εγκαλούμενος μηνυόμενος διεκδικεί για λογαριασμό της  χώρας άλλα 90 δις ευρώ τα οποία θα πάρει, εάν καταφέρνει να εισπράττει  έγκαιρα 30 δις ευρώ  από την εκποίηση (ξεπούλημα) δημόσιας περιουσίας.
Τα αποτελέσματα του 2010 σε συνδυασμό με την εμμονή του να επιβάλει τώρα, αυτή την στιγμή (βλπ το μεσοπρόθεσμο) , τα ίδια μέτρα για τρίτη φορά και να τα παρουσιάζει εκ νέου ως μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, αποδεικνύουν σαφέστατα, το δόλο και δεν αφήνουν την παραμικρή δυνατότητα αμφιβολίας. Και για να μην ξεχνιόμαστε, υπενθυμίζω και ίδια του τα λόγια   “Αν αυξήσουμε  τους  φόρους  στη μεσαία  τάξη θα  μειώσουμε  την  αγοραστική της δύναμη, θα  βαθύνουμε  την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος  της κατάρρευσης ” , όπως και τις δηλώσεις  του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του  «… πρέπει να εξηγήσει πως μια οικονομία μπορεί να βγει από την ύφεση μειώνοντας τη συνολική ζήτηση. Αυτό πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες: πως μπορεί να βγει μια οικονομία από την ύφεση, παγώνοντας μισθούς και αυξάνοντας τους φόρους. Όποιον σοβαρό οικονομολόγο ρωτήσετε, θα σας πει ότι οι οικονομίες που είναι σε ύφεση, το πρώτο πράγμα που επιχειρούν να κάνουν, είναι να δώσουν ένα σπρώξιμο, να πάρει μπροστά η μηχανή. Αυτό προφανώς κοστίζει (σχόλιο: γι΄αυτό μας έδωσε χρήμα η ΕΕ) . Αν το κάνεις λελογισμένα, με σωστό τρόπο σου έρχεται πίσω πολλαπλάσιο, διότι ξαναπαίρνει μπροστά η μηχανή, δημιουργείται ζήτηση στην οικονομία, και τελικά έσοδα για το κράτος». Γιώργος Παπακωνσταντίνος  24/9/2009
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το πρόβλημα είναι ότι και χωρίς αυτά τα νέα μέτρα , οι δυσμενείς συνέπειες των προηγούμενων μέτρων στο εθνικό εισόδημα και στο δημόσιο χρέος θα ήταν με την πάροδο του χρόνου λογαριθμικές και όχι γραμμικές, επειδή οι παρενέργειες είναι αλυσιδωτές και χρειάζονται κάποιο χρόνο να εκδηλωθούν σε όλο το μεγαλείο τους.  Εάν παρθούν όμως και τα καινούργια μέτρα, μιλάμε πια για ολοκαύτωμα. Το αποτέλεσμα αυτό και η  σκόπιμη επιδίωξή του προκύπτει και αποδεικνύεται σαφέστατα από το συνδυασμό των αποτελεσμάτων του πρώτου χρόνου του Μνημονίου με την παραίτηση της Ελλάδας από την ασυλία και τους καθημερινούς θανάτους λόγω ελλείψεων στα νοσοκομεία, των εκτρώσεων και των αυτοκτονιών λόγω οικονομικών προβλημάτων (2 την ημέρα). Η άνευ όρων παραίτηση από την ασυλία της χώρας όσον αφορά αυτήν η τα περιουσιακά  της στοιχεία σημαίνει ότι μπορούν να κλείσουν σχολεία,  πανεπιστήμια και  δικαστήρια, να διαλυθεί η  αστυνομία, να παραμεληθούν οι  δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέτει ο λαός σε συνθήκες χάους και αναρχίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές. Η εμμονή στην εφαρμογή των ίδιων μέτρων ακριβώς εκεί μας οδηγεί. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όλων των ειδών απωλειών . Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη και εάν κοιτάζουμε γύρω μας ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα.
Με τον απλό αυτό τρόπο αυξάνει το δημόσιο χρέος, μειώνει το εθνικό εισόδημα  και διαλύει την οικονομία, το κοινωνικό κράτος και τον κοινωνικό ιστό. Σίγουρη συνταγή για να καταστρέψεις μια χώρα.  Για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και να εκτελέσει ανενόχλητος το καταστροφικό του σχέδιο, ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ως πραγματικός καλλιτέχνης της χειραγώγησης και της προπαγάνδας περιέλαβε στο μοντέλο του και τις ακόλουθες τεχνικές :
- τη «χρεο-τρομοκρατία» αφενός  για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή μας, κάνοντάς μας  να αναπτύξουμε την ψυχολογία του «συνενόχου» και του «συνυπεύθυνου» για τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν, αλλά εμείς (τα “παράσιτα”, οι  ” διεφθαρμένοι”  και οι “φοροφυγάδες “) πρέπει να πληρώνουμε και αφετέρου για να αφοπλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην εφαρμογή της προαποφασισμένης  πολιτικής του κοινωνικού βανδαλισμού, στο όνομα του «κοινού μας σπιτιού που καίγεται» εξαιτίας του ” χρέους”. Με αυτόν τον τρόπο ο θύτης έγινε θύμα, δημόσιος κατήγορος και δικαστής ταυτόχρονα, μας δίκασε, μας καταδίκασε και μας επέβαλε ως ποινή  το διεθνή  διασυρμό, την αφαίρεση περιουσιακών στοιχειών και τον απαράδεκτο περιορισμό όλων των άλλων εγγυημένων δικαιωμάτων μας, όχι μόνο χωρίς να υπάρχει  δημόσιο όφελος αλλά τεράστια ζημία (ΕΣΔΑ αρθ.1, 17.18)  Διευκρινίζω ότι βάσει του ποινικού  δίκαιου δεν υπάρχει συλλογική, αλλά ατομική ευθύνη και για να τιμωρηθεί κάποιος απαιτείται η βεβαιωμένη ύπαρξη συγκεκριμένου εγκλήματος. Στην περίπτωσή μας όμως τα όποια  εγκλήματα ανήκουν στον εγκαλούμενο μηνυόμενο και στην κυβέρνηση του καθώς δικό τους είναι το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αλλά τιμωρούμαστε εμείς οι πολίτες.
- το δόγμα του σοκ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τον τελευταίο καιρό, ξεκίνησε ένα νέο κύκλο απειλών και εκβιασμών μέσω ψευδοδιλημμάτων όπως (δάνειο ή χρεοκοπία, ΕΕ ή δραχμή κλπ) για να δεχτούμε ένα ακόμα πακέτο καταστροφικών, άδικων μέτρων και το  καινούργιο δάνειο, το οποίο παίρνει για να καλύψουμε το προηγούμενο. Μόνο που  στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και μονόδρομοι.  Δεν υπάρχει ή εγώ ή χάος, αυτά τα λεφτά υπό αυτούς τους όρους ή χρεοκοπία, αποφασίσομεν και διατάσσομεν, επειδή υπάρχει μια και μόνο επιλογή  κλπ. Υπάρχουν ένα σωρό πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η αποδοχή της όποιας πολιτικής από το κοινωνικό σύνολο ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας. Αυτή τη στιγμή όμως η πολιτική, την οποία ο εγκαλούμενος μηνυόμενος εφαρμόζει, βάσει δημοσκοπήσεων δεν εγκρίνεται από κανέναν και έτσι δεν έχει καμία νομιμοποίηση, αλλά παρά ταύτα, επιμένει και την επιβάλλει ανελλιπώς.  Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει το φαύλο κύκλο που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταστροφή και μας κάνει πάλι περίγελο σε όλη την υφήλιο, αλλά πολύ χειρότερα αυτή τη φορά, καθώς τώρα,  εκείνοι που επιθυμούν τη σωτηρία της Ελλάδας είναι λιγότεροι από εκείνους που προτιμούν  να πάμε στον αγύριστο για να ησυχάσουν από εμάς και τα προβλήματά μας. Μας συμπεριφέρονται όλοι σαν να είμαστε τετραπληγικοί,  καρέτα – καρέτα ή επικίνδυνοι εγκληματίες από περίπτωση σε περίπτωση. Σκέτος εξευτελισμός, ρεζιλίκι και επανειλημμένως διεθνής  διασυρμός της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων αδιακρίτως. Θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί ! Αίσχος και ντροπή ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ  να τα υποστούμε όλα αυτά εξαιτίας του εγκαλούμενου μηνυόμενου, ο οποίος με τα λόγια και με τις πράξεις του τα προκάλεσε όλα αυτά. Για ακόμα μια φορά, άλλοι κατάφεραν να ταπεινώσουν τη χώρα και να την κάνουν δαχτυλοδειχτούμενη, προκαλώντας τις επιθέσεις, τις ύβρεις, τις ειρωνείες και τις απειλές ακόμα και εκείνων που είχαν μεγαλύτερα χρέη από εμάς  (βλπ Ολλανδία) και άλλοι καλούνται να πληρώσουν το κεραμίδι.
- η  αποποίηση ευθυνών.  Από την αρχή  μέχρι σήμερα, φροντίζει  να μας
πείσει  ότι κάποιος άλλος φταίει. Η προηγούμενη κυβέρνηση που πλαστογράφησε προβλέψεις και του άφησε κληρονομία ένα τεράστιο χρέος που αυτή δημιούργησε, εμείς οι πολίτες που φοροδιαφεύγουμε και είμαστε διεφθαρμένοι,  η ΕΕ η οποία δε χειρίστηκε σωστά την ελληνική κρίση (!) και η τρόικα βεβαίως.  Έτσι, μόλις  προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης τη δημιουργία του οποίου ο ίδιος ζήτησε και μάλιστα εκβιαστικά, άρχισε να ρίχνει στην τρόικα  την ευθύνη για τα άδικα και εντελώς λανθασμένα μέτρα τα οποία εσκεμμένα πήρε, λέγοντας ότι τάχα μου οι ξένοι δανειστές, η τρόικα δηλαδή, τα επέβαλε. Αυτό όχι μόνο ότι αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει (από το κείμενο του μνημονίου και τις δηλώσεις του ΔΝΤ ), αλλά σε κάθε περίπτωση,  δεν τον υποχρέωσε η Τρόικα να γίνει πρωθυπουργός, να δυσφημίζει την Ελλάδα, να αυξάνει τα επιτοκία δανεισμού και τα χρέη. Ούτε να δανειστεί από αυτούς τον ανάγκασαν και προπαντός δεν έχουν αυτοί υποχρέωση να αναδιαρθρώσουν την ελληνική οικονομία, να μειώσουν το δημόσιο χρέος και να προστατέψουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Όλοι αυτοί, αλλά κυρίως οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών χωρών που μας δάνεισαν, έχουν υποχρέωση να προστατέψουν τις χώρες τους και τους πολίτες τους, όχι εμάς.
Αυτή είναι κατ΄ αποκλειστικότητα υποχρέωση της  ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης του κράτους και της ρύθμισης των τομέων της οικονομίας και του εγκαλούμενου μηνυόμενου, ο οποίος έχει υποχρέωση ως πρωθυπουργός, να  κατευθύνει τις ενέργειες της κυβέρνησής του και των δημόσιων υπηρεσιών, για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής βάσει του προγράμματος με το οποίο κέρδισε τις εκλογές, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων, με σκοπό τη φροντίδα των συμφερόντων του Λαού, ήτοι της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, τις σχέσεις της με τους άλλους λαούς, την οικονομική και κοινωνική ευημερία καθώς και τη πολιτιστική πρόοδό μας. Αυτούς πληρώνουμε για να τα κάνουν όλα αυτά και όχι τους ξένους τροικανους. Οι ξένοι πληρώνονται από τους δικούς τους πολίτες ή από τους μετόχους τους, για να κάνουν τη δική τους δουλειά, να εξασφαλίζουν και να προστατεύουν δηλαδή τα δικά τους δικαιώματα και τα δικά τους συμφέροντα.  Όχι τα δικά μας. Τελεία και παύλα. Το λέω και το ξαναλέω, επειδή αυτή η καραμέλα με το ” οι ξένοι φταίνε” πρέπει να τελειώσει οριστικά. Ο μόνος υπεύθυνος για την  κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε 20 μήνες μετά τις εκλογές, είναι ο εγκαλούμενος μηνυόμενος, ο οποίος  παρέλυσε το κράτος αφήνοντας για περίπου ένα χρόνο ακέφαλες τις δημόσιες υπηρεσίες,  προκάλεσε τεχνητά τη δήθεν κρίση δανεισμού, έβαλε σε κώμα την αγορά, συρρίκνωσε την οικονομία, χάλασε τις σχέσεις της χώρας με άλλους λαούς, αύξησε το δημόσιο χρέος και μείωσε το εθνικό εισόδημα παίρνοντας ακριβώς εκείνα τα μέτρα, τα οποία ήξερε ότι θα οδηγούν εκεί και ο οποίος ζήτησε δανεικά με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία, ο οποίος έφερε όλους μας σε κίνδυνο και μας είπε εμμέσως πλην σαφώς, να ξεχάσουμε την ευημερία και τα δικαιώματά μας, επειδή είμαστε διεφθαρμένοι και φοροφυγάδες. Απατεώνες και κλέφτες δηλαδή. Σε αυτό το σημείο αξίζει να ειπωθεί ότι το δημόσιο χρέος το οποίο παρέλαβε, προκλήθηκε από το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και ότι ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ήταν μέλος πολλών κυβερνήσεων και συγχρόνως νομοθέτης για τα τελευταία 30 χρόνια και έτσι είναι συνένοχος για όλα τα εγκλήματα τα οποία καταλογίζει σε εμάς για να μας χειραγωγήσει πιο εύκολα. Θύτης είναι δηλαδή όχι θύμα. Τα θύματα είμαστε εμείς και η δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να παρέμβει και να μας προστατεύει. Υπάρχουν ήδη πολλά σχετικά αιτήματα και αυτό εδώ είναι ένα επιπλέον.
Συνοπτικά:  Όταν ανέλαβε, (παράνομα) , τη διακυβέρνηση, η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα δανεισμού, δεν τηρούσε τις “προϋποθέσεις” για χρεοκοπία και σε κάθε περίπτωση ήταν ασφαλής λόγω της ασυλίας της και τα όποια οικονομικά  προβλήματά της μπορούσαν εύκολα να λυθούν χρησιμοποιώντας κυρίως τα πλεονεκτήματα που έχει.  Αντ΄αυτού, δηλαδή αντί να λύσει  προβλήματα και να κάνει τη δουλειά για την οποία τον πληρώνουμε, ο εγκαλούμενος μηνυόμενος άρχισε να περιφέρεται στο εξωτερικό, να δυσφημίζει την Ελλάδα, να μιλάει για χρεοκοπία και να χειροτερέψει με κάθε μέσο την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας γενικώς.  Στα πλαίσια της προαποφασισμένης πολίτικής του για την οποία βεβαίως ότι δεν έλαβε ποτέ και από κανέναν εντολή να εφαρμόσει, μεγάλωσε εσκεμμένα το δημόσιο χρέος και τις ανάγκες δανεισμού της χώρας, μας πήγε στο ΔΝΤ, σύναψε την περίφημη σύμβαση δανεισμού με την οποία  με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία μας έκανε τη χάρη να  μας φορτώσει δυσβάστακτα  χρέη και μας έδεσε έτσι χειροπόδαρα. Δηλαδή, εκτός του ότι κυβερνά κατά το δοκούν και  με απόλυτο σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή, στην πραγματικότητα, από την αρχή και μέχρι σήμερα που τα ίδια και χειρότερα ακούμε, ο πραγματικός κίνδυνος για την χώρα δεν ήταν και δεν είναι η οικονομική κρίση, η ύφεση  και η χρεοκοπία αλλά ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ο οποίος εσκεμμένα έφερε την οικονομία σε ασύγκριτα  χειρότερο σημείο από ότι ήταν πριν, μας παγίδεψε, μας έφερε σε απόγνωση, μας ταπείνωσε και μας εξευτέλισε εντελώς στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και τώρα ετοιμάζεται για την αυλαία. Εάν  δεν εμποδιστεί άμεσα, θα μας πάει στ΄αλήθεια σε χρεοκοπία και αφανισμό.  Είναι όλα έτοιμα. Ευτυχώς όμως, τα πάντα μπορούν  εύκολα να διορθωθούν  και η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί πλήρως, υπό έναν και μοναδικό όρο : να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Εάν γίνει αυτό, όλα μπαίνουν στη θέση τους. Και , εάν γίνει αμέσως, όπως επιβάλλει το αρθ 120 του Συντάγματος, όχι μόνο  ότι γλιτώνει η χώρα από τον παράνομο και επικίνδυνο πρωθυπουργό της και την κυβέρνησή του, αλλά  επειδή  είναι άκυρες όλες οι μέχρι τώρα πράξεις και συμφωνίες του, σώζεται η δημόσια περιουσία, που κινδυνεύει άμεσα να εκποιηθεί  και ενδεχομένως σώζονται πολλές ζωές. Αναφέρομαι σε εκείνους τους δυο συνανθρώπους που αυτοκτονούν κάθε μέρα και σε όλους τους υπόλοιπους που ανέφερα. ” Ολόκληρο κείμενο εδώ : Σαλεμή κατά Παπανδρέου (έσχατη προδοσία κλπ)
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ 
Petition/Αίτημα 
Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.
Για να υπογράψετε το αίτημα κάντε κλικ εδώ 
(απαιτούνται μόνο ένα όνομα και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Συμπληρώστε αυτά τα πεδία του εντύπου διευκρινίστε την χώρα και τελειώσατε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μην δημοσιευτεί το όνομα σας στη λίστα των υπογραφών. Το e-mail ούτως η άλλως δεν δημοσιεύεται και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο σκοπό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)