Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ξεχωριστοί Άνθρωποι – δυο ενδεικτικές περιπτώσεις

Φάνης Τσαπικούνης
Εικόνα προφίλΌλοι στη χώρα μας τα τρία τελευταία χρόνια, ζούμε τις συνέπειες αυτού που ονομάζουμε κρίση. Μεταξύ αυτών: ανεργία, αδικία.  αυτοκτονίες, ψυχολογική βια  όλα αυτά, οδηγούν ένα λαό σε ομαδική κατάθλιψη.
Ανάγκη μεγάλη λοιπόν να υπάρξει αντίδραση, από τον ίδιο τον Λαό που βιώνει αυτές τις συνέπειες. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι η ανατροπή της κατάστασης θα έλθει από κάπου αλλού, εκτός από τον ίδιο τον Λαό από ΕΜΑΣ από τον καθένα χωριστά, που θα αναλάβει πρωτοβουλία  και δράση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, κατά κύριο λόγο, οι ασκήσαντες κάθε μορφή εξουσίας, πολιτικοί, συνδικαλιστές  κ.λ.π  και που στην πλειοψηφία τους παραμένουν αμετανόητοι και ατιμώρητοι, να φέρουν την πολυπόθητη  και πολυσυζητημένη ανάπτυξη.
Απλοί άνθρωποι, που διαθέτουν την απλή κοινή λογική, αλλά και την αγάπη για την χώρα τους, και που δεν ανέχονται πλέον τον εξευτελισμό της, είναι η ελπίδα μας. Ευτυχώς, ας είναι λιγοστοί, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσα μας, που με τα έργα τους τις ενέργειες τους, διατηρούν άσβηστες τις ελπίδες, ότι: τούτη η ράτσα, τούτος ο τόπος δεν θα σβήσουν ποτέ. Έναν τέτοιο άνθρωπο θα ήθελα να σας παρουσιάσω, που ζει και δρα ανάμεσα μας, κυριολεκτικά οργώνοντας τη χώρα  με μοναδικό στόχο την αφύπνιση, του κατοίκου και του τελευταίου χωριού, ώστε να μπορεί να έρθει η ανατροπή  ανακόπτοντας την καταστροφική  πορεία.
Το ονομά του: Φάνης Τσαπικούνης. Συγγραφέας, Γεωπόνος, κάτοχος PhD του τμήματος βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Φάνης, δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα η πολιτική κίνηση, δαπάνησε τα τρία τελευταία χρόνια για να μελετήσει την κατάσταση στη χώρα όπως έχει διαμορφωθεί. Έκανε εκατοντάδες συναντήσεις και τηλεφωνικές συνεντεύξεις, μελέτησε πάνω από 8000 άρθρα και έρευνες σχετικά με την κρίση. Εγκατέλειψε προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους και έχει βαλθεί σαν σύγχρονος Απόστολος να επικοινωνήσει και να μεταφέρει, τα συμπεράσματα αλλά και τις προτάσεις του στο πως μπορούμε, να μπούμε σε ανάπτυξη.
Πάντοτε η άγνοια ήταν ο χειρότερος σύμβουλος, για αυτό ο Φάνης το πρώτο αποφασιστικό βήμα που κάνει είναι να ενημερώσει και να αφυπνίσει τον κόσμο. Ας πλαισιώσουμε την προσπάθεια του όλοι εμείς που πιστεύουμε, ότι μόνο εμείς μπορούμε, μόνοι μας, να σώσουμε την χώρα μας άρα και το μέλλον των παιδιών μας. Αν βέβαια αποφασίσουμε, όπως ο Φάνης να βγούμε από την βολή μας θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και έχοντας την διάθεση να πληρώσουμε το τίμημα που συνεπάγεται μια τέτοια προσπάθεια για ένα τόσο φιλόδοξο αλλά ιερό σκοπό . Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Φάνη στο μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε. Ταξίδι χιλιομέτρων έγινε γιατί, απλά έγινε, το πρώτο βήμα.
Άγγελος Βαρδάκης
Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ζωή
aggelvarda@yahoo.gr

Μαρία Μαργαρίτη
Η δικαστής Γρεβενών κ. Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!
Η κ. Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στοYouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη ‘Embedding disabled by request’).
Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.
Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet. Τέτοια mail πρέπει να γίνονται forward.
Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.
Κοσμάς Ν. Ζαχαράτος
δικαστής Γρεβενών
ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ  ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ! ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)