Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο εμφύλιος έχει ήδη ξεκινήσει


Κάποιοι μίλαγαν εδώ και καιρό για την πιθανότητα να ξεσπάσει στην Ελλάδα εμφύλιος πόλεμος.


Ως άπειρο μαθητούδι που δεν γνωρίζει από εμφύλιους γιατί δεν τους έχει ζήσει, το μόνο που περνάει από το μυαλό μου είναι η ρήση του αείμνηστου Θανάση Βέγγου στο «Ψυχή Βαθιά», «Αυτός δεν είναι πόλεμος. Είναι ντροπή».
Και ξαφνικά κάτι ξυπνάει μέσα μου κι αρχίζω να σκέφτομαι περίεργα.
Έχω την αίσθηση ότι ο νέος ελληνικός εμφύλιος έχει ήδη ξεκινήσει και αυτές τις μέρες εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά πλατώ εν μέσω υβριστικών φράσεων και χειροδικίας. Η αντιπαλότητα ανάμεσα στους ‘Ελληνες παίρνει μορφή μέσα από τα πολιτικά κόμματα και τις ακραίες ιδεολογίες ... όλων μας.
Ακούω αριστερούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φασισμό, για το πως αναδείχθηκε ο Χίτλερ, για το φόβο ενός νέου δικτάτορα. Πολλοί αναρωτιούνται πως η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε τόσο πολύ και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Βουλή. Πιθανόν να μη γνωρίζουν ότι η ακροδεξιά έχει αναδειχθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη και είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα. Εάν κάποιοι σκοπεύουν να φέρουν δικτάτορα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη δεν το βλέπω περίεργο. Άλλωστε ο Nigel Farage (βρετανός πολιτικός) φωνάζει εδώ και πολύ καιρό ότι η Ευρώπη έχει απωλέσει την Δημοκρατικότητά της.

Γιατί τόση φασαρία για τη Χρυσή Αυγή;
Αν φοβόμαστε για τη δημοκρατία (εδώ όποιος θέλει γελάει..) τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και να βρούμε άμεσους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Αν η Χρυσή Αυγή για κάποιους είναι ο κακός αποδιοπομπαίος τράγος, τότε αυτό που χρειάζεται είναι να βρούμε πως κατάφερε αυτός ο τράγος να φτάσει μέσα στη Βουλή. Τι δρόμους και περάσματα βρήκε ανοιχτά, ποιοι Έλληνες πολίτες και γιατί τον έσπρωξαν και τον έβαλαν μέσα στο μαντρί της Βουλής. Μπορεί στην τελική, ο τράγος να μην είναι τράγος αλλά ένας καλογυμνασμένος, από τη φύση του, ταύρος και είτε το θέλει ο ίδιος είτε όχι ν’αρχίσουν οι ταυρομαχίες μέσα στην Ελληνική Βουλή. Οι ταυρομαχίες όμως έχουν ως συνέπεια το αίμα και αυτό πρέπει να το έχουμε καλά κρατημένο στο μυαλό μας.

Έλληνας ταύρος με ‘Ελληνα ταυρομάχο – δεν ξέρω ποιος θα επιζήσει στο τέλος – πάντως τ’αδέλφια θα σφαχτούν για άλλη μια φορά. Αυτός είναι ο άμεσος κίνδυνος. Αυτό πρέπει να προσέξουμε όταν παίρνουμε τη θέση του ενός ή του άλλου.
Δεν γνωρίζω και δεν σκοπεύω να το ψάξω, αν η προπαρασκευαστική ταυρομαχία στο πλατώ της τιβι είχε θύτη και θύμα. Δε με ενδιαφέρει ποιος έφταιξε, ποιος το ξεκίνησε, ποιος είχε δίκιο ή άδικο. Εγώ βλέπω δυο αδέρφια να τσακώνονται, να βρίζονται και να πιάνονται στα χέρια.

Δεν βλέπω κτήνη, δεν βλέπω παλιοκομμουνιστές.
Βλέπω μόνο αδέρφια.
Πρέπει να κάνω κάτι για να ενώσω πάλι τα αδέλφια.

Πρέπει να γράψω αυτό που νιώθω. Ίσως είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για να προλάβω έναν νέο ελληνικό εμφύλιο.

3 σχόλια:

  1. Καλη μου φιλη Ελληνιδα
    Ευγενες το κινητρο σου και πατριωτικος ο σκοπός σου.
    Το κακό όσο κι αν δεν το ονομαζεις στο αρθρο σου ξεκίνησε απο προδοτες και διεφθαρμενους πολιτικους που αυτοαποκαλουνται μέχρι και σημερα δημοκρατες....
    Ειναι αυτοί που εφεραν ολους αυτους τους αντισυνταγματικους νόμους και τα μνημονια...
    Ειναι αυτοι που επετρεψαν την εισοδο σε 2 εκατομμυρια λαθρομεταναστες...
    Είναι αυτοί που παρέδωσαν την εθνικη κυριαρχια στους ξενους τοκογλυφους...
    Ειναι αυτοί που αποχριστιανοποιούν και αφελληνιζουν την παιδεία των παιδιών μας...
    Είναι αυτοί που κομματικοποίησαν και διεφθειραν τα παντα στην πολυπαθη Ελλάδα μας...
    Είναι αυτοι που κατέστρεψαν το γένος μας τα τελευταια 38 χρονια.

    Κι επειδη εσυ δεν τους κατονομασες θα το κάνω εγω... και μην ξεχνας οτι η καταγραφη ειναι καθαρα υποκειμενικη.... δικη μου.
    (κι αφορα φυσικα μονο τους μεγαλους ηγετες εννοείται πως οσοι τους ακολουθησαν σαν στελεχη ή ψηφοφοροι εχουν ευθυνες)

    Τους βαζω με σειρα ευθυνης ως ενοχους εσχατης προδοσίας... (και σε παρενθεση το σπουδαιοτερο προδοτικο και καταστροφικο επιτευγμα τους)

    1. Παπανδρέου Γιωργος (χωρις σχολιο ο μεγαλυτερος προδοτης της συγχρονης ιστοριας μας)
    2. Σημιτης Κωστας (ένταξη ευρω)(διαγραφη θρησκευματος απο ταυτοτητες με εβραικη εντολη)(εναρξη εισοδου λαθρομεταναστων απο την Ασια)
    3. Καραμανλης Κωνσταντίνος (προδοσία Κυπρου, νομιμοποίηση ΚΚΕ με αποτελεσμα να κατακλειστει η παιδεία με αθεους δασκαλους και καθηγητες)
    4. Παπανδρέου Ανδρέας (Υπερογκος δανεισμος και γιγαντωση του κρατους με εκατομμυρια διορισμους πρασινοφρουρων)(εκανε αρση του εμπολεμου με την Αλβανια κι εθεσε τα θεμελια για την κατοπινη εισβολη)
    5. Μητσοτακης Κων. (αρχη εισοδου Αλβανων στην χωρα μας)(δεν ασχοληθηκε με το προβλημα της ονομασιας των Σκοπιων όταν τα πραγματα ηταν ακομα πολυ ευκολα)
    6. Καραμανλης Κωστας (μεγιστοποίηση διαφθορας του δημοσίου και συνεχιση μαζικης εισοδου λαθρομεταναστων στην Ελλαδα)(παράδοση της χωρας στο βδελυγμα της ερημωσεως ΓΑΠ κατοπιν σχετικης αμερικανικης-κι οχι μονο εντολης)
    7. Σαμαρας Αντωνης (εφερε τους Αλβανους στην Ελλαδα και εκανε πλατες στον ΓΑΠ)
    8. Παπαδημος Λουκας (ξενοφερτος εντολοδοχος τραπεζιτης... αυτο τα λεει ολα)
    9. Παπουλιας Καρολος (ως υπουργος εξωτερικων εκανε με τον Α. Παπανδρεου αρση του εμπολεμου με την Αλβανια και συμμετειχε με τις υπογραφες του ως προεδρος δημοκρατιας στην μεγαλυτερη οικονομιη καταστροφή της πατριδας μας μεσω των μνημονιων)
    10. Ζολωτας Ξενοφων (ηταν παππους και το επαιζε σοφος.... δεν κατηγγειλε τιποτα.. επι των ημερων του αθωώθηκε ο Α. Παπανδρεου σε ειδικο δικαστηριο!!!!)
    10. Φλωρακης, Κυρκος, Παπαρηγα, Αλαβανος, Καρατζαφέρης, Ν. Κωνσταντόπουλος, Μ.Θεοδωράκης, Τσιπρας, κ.α. (ποτε δεν κατήγγειλαν με το σθενος που επρεπε τα αισχη κι ενιοτε μερικοι απο αυτους συγκυβερνησαν με τους υπολοιπους προδοτες)...

    Ακολουθούν όλοι οι υπολοιποι παρατρεχαμενοι....

    Νομιζω δεν μενει λοιπον κανενας μεγαλος εξω....

    Με μια μικρη αναγνωση καταλαβαινουμε και τις δικες μας ευθυνες αφου σιγουρα καποτε βρεθηκαμε να υποστηριζουμε καποιους απο αυτους...

    Κι ετσι ο εμφυλιος ειναι οπως λες λιγο πιο κοντα....

    Να δουμε τωρα τι θα γινει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μας φίλε Θάνο, η Ελεύθερη Ελληνίδα μέσα στο άρθρο της προβάλλει την άποψη ότι στα δύσκολα χρόνια που ζούμε όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι, ανεξάρτητα την ιδεολογία μας και όχι διχασμένοι έτοιμοι να εξοντώσει ο ένας αδελφός τον άλλο.
      Μπορεί το παρελθόν όπως αναφέρεις να επιφέρει ευθύνες τόσο στους πολιτικούς όσο και στον Ελληνικό λαό που έγιναν όλοι συνένοχοι σε αυτή την κατάσταση, αλλά τώρα επιτακτική ανάγκη είναι να ξεχάσουμε τις διαφορές μας και να πολεμήσουμε μαζί τον εχθρό. Επειδή αυτό είναι ουτοπία (δεν συνέβηκε στο παρελθόν ούτε πρόκειται και στο μέλλον) και πιθανόν η μάχη που δίνουμε όλοι εμείς μέσα και έξω από τον χώρο του διαδικτύου να είναι άσκοπη και ανώφελη, ας ενωθούν οι Έλληνες σε γειτονιές και κοινότητες έτσι ώστε τουλάχιστον να υποστηρίξει ο γείτονας τον γείτονα. Ας μην έχουμε άλλους αυτόχειρες, ας βοηθήσουν όσοι μπορούν τον γείτονα τους που υποφέρει και αν αυτά που γράφω δεν τους αγγίζουν, ας σκεφτούν ότι μια μέρα θα έρθουν στην ίδια κατάσταση με αυτόν που δεν βοήθησαν τότε που μπορούσαν ...

      Διαγραφή
  2. Με το κινητρο και τον σκοπο συμφωνω απολυτως φιλε μου.
    Χρειαζεται ομοψυχια και αλληλοβοηθεια πλεον...
    Μπορει οι ευθυνες να βαραινουν καποιους περισσοτερο καποιους λιγοτερο και καποιους καθολου αλλα τωρα προεχει η σωτηρια της Πατριδας και του Γενους μας.

    Μετα θα ξεκαθαρισουμε τα υπολοιπα...

    Το σχολιο μου δεν ηταν σε μια βαση να συνεχιστει η αντιπαλοτητα... τωρα αμεσως.
    Ηταν περισσοτερο σαν συμπληρωμα της φρασης:
    "Δε με ενδιαφέρει ποιος έφταιξε, ποιος το ξεκίνησε, ποιος είχε δίκιο ή άδικο.".....

    Και συμπληρωνω... στην παραπανω φραση το ΤΩΡΑ γιατι αν αφησουμε ατιμωρητους τους προδοτες το πραγμα θα παρει αλλη τροπή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)