Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Facebook και Εδώ Είσαι Φακελωμένος

6Εδώ αποθηκεύονται τα δεδομένα του Facebook!, Δείτε μερικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τους κεντρικούς server του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να δουν το μέρος που αποθηκεύονται τα δεδομένα του Facebook αλλά και πως μπορεί να είναι οι server του μεγαλύτερου site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Τώρα λοιπόν σκέψου και λίγο… όλο ατό το τεράστιο σε όγκο και δεδομένα δικά σου δικά μου, όλων μας


ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ?
ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?
Αν είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος. Σ Κ Ε Ψ Ο Υ 



Πόσοι Έλληνες έχουν προφίλ στο γνωστό facebook ;
Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές, ο ελληνικός πληθυσμός του Facebook  έχει ξεπεράσει, τα 3.500.000 εγγεγραμμένους, καταλαμβάνοντας το 0,49 % του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού του δημοφιλούς site Facebook.


Οι περισσότεροι είναι άνδρες, ενώ η  μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι από 25 έως 34 ετών (32% των Ελλήνων χρηστών), ακολουθούμενοι από τους νεαρότερους, ηλικίας 18-24 (26,5%). Τρίτη είναι η ομάδα των 35-44 με 17%. Οι πιο πολλοί χρήστες του Facebook παγκοσμίως προέρχονται από την Αμερική, την Ινδονησία, την Ινδία, τη Βρετανία και την Τουρκία, ενώ η Ελλάδα, καταλαμβάνει την 30η θέση.
3
4
5
8
9
10
13
14
1
2
Διάβασε ακόμη σχετικά


Facebook η κρυμμένη πτυχή της DARPA
Τώρα που έφυγε η κυβέρνηση Bush, οι εσωτερικοί πληροφοριοδότες άρχισαν να μιλούν. Του Thomas Paine Sunday, October 31st, 2010 • 12:40 pm. Μόλις παρακολούθησα την δεύτερη βραδιά ενός εσωτερικού πληροφοριοδότη της NSA στο Countdown με τον Keith Olbermann όπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της DARPA Total Information Awareness. Η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) είναι μια υπηρεσία του Yυπουργείου Aμύνης των ΗΠΑ.


Αυτό μου θύμισε ένα δικό μου μικρό ερευνητικό πρόγραμμα. Υπάρχουν φήμες ότι η DARPA ανέπτυσσε ένα σύστημα που θα επετύγχανε ώστε ο καθένας στην Αμερική και ιδανικά, όλος ο υπόλοιπος κόσμος, να βρίσκεται σε μια βάση δεδομένων που θα συνέδεε τα πάντα από τις επαφές τους, την οικονομική τους δραστηριότητα, τους φίλους και την ιστορία τους ! Αυτό θα επέτρεπε στις Υπηρεσίες πληροφοριών να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες για όποιον θέλουν στον κόσμο.


COICA η μαύρη λίστα του Internet
ΣΗΜΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ… ΣΗΜΕΡΑ… Τα μέλη του Κογκρέσου ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέλος του Internet όπως το ξέρουμε. Πριν μια εβδομάδα το Combating Online Infringement and Counterfeits Act (COICA) παρουσιάστηκε προς ψήφιση. Σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 20101, θα γίνει μια ακρόαση από το Judiciary Committee. Εάν ο κόσμος δεν αντιδράσει, εάν ΕΣΥ δεν αντιδράσεις,  θα βρεθούμε στην κατάσταση των Ιρανών και των Κινέζων, όπου μεγάλα κομμάτια του internet δεν θα είναι διαθέσιμα και σε μας ! Αυτά που θα είναι διαθέσιμα θα είναι απόλυτα ελεγχόμενα και φυσικά κατευθυνόμενα και  προπαγανδιστικά, κάπως σαν τις εφημερίδες.


viral marketing, e-marketing
το viral marketing, που αποτελεί πλέον σύγχρονη πραγματικότητα, το βιώνουμε καθημερινά, ίσως το απολαμβάνουμε μερικές φορές, ίσως και να μας ενοχλεί, το σίγουρο, όμως, είναι ότι συμμετέχουμε στο “έγκλημα”! Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι το viral marketing,τότε θα σας παραπέμψω στα γραφικά, αστεία, ιδιαίτερα ή σκανδαλώδη videos και φωτογραφίες που έχετε προωθήσει με το email σας ή κοινοποιήσει μέσω κάποιου social network. Aυτό είναι viral marketing, αυτός ήταν ο σκοπός που δημιουργήθηκε και αυτόν το στόχο εξυπηρετήσατε, την τάχιστη εξάπλωση του.


Ασφάλεια και Συντήρηση Υπολογιστών Χωρίς Κόστος
Αυτό το άρθρο είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με το παλιό που είχα δημοσιεύσει. Με τα συνεχή κρούσματα δικτυακών επιθέσεων, Worms, Trojan Horses κλπ, αποφάσισα να γράψω ένα στοιχειώδη οδηγό ασφάλειας και συντηρήσεως υπολογιστών για όσους χρησιμοποιούν τα καταραμένα Windows.


Όπως είχα γράψει και σε παλαιότερο άρθρο μου στο «Μηχανές του Πολέμου: Blackwater, Monsanto, B.Gates». Διερωτάστε τι σχέση έχουν μεταξύ τους ? Τι σχέση άραγε μπορούν να έχουν μια εταιρεία βάρβαρων, ανελέητων Μισθοφόρων, η μεγαλύτερη πολυεθνική Γενετικώς Τροποποιημένων Σπόρων και ο «δημιουργός» της Microsoft?


Εκτός από τα κρυπτογραφικά κλειδιά της NSA και άλλα καλούδια, δεν γλυτώνετε την αναγνώριση με βάση την μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας. Κάθε πλακέτα έχει ένα μικροσκοπικό τσιπ κάπου που επικοινωνεί και σας καρφώνει, μαζί με το πόσο χάνει η κερδίζει το ρολόι του υπολογιστή σας, οπότε ούτε IP spoofing η οτιδήποτε άλλο κόλπο δεν σας γλυτώνει. Οπότε φανταστείτε πόσο γελάω με το Facebook όπου πολλοί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και άσχετες φωτογραφίες, νομίζοντας ότι ξεγελούν τα κοράκια !


14 Φωτογραφίες στο Google και Ξέρω…
«Εάν κοιτάξω αρκετά καλά 14 φωτογραφίες σας, τα μηνύματα σας, την τοποθεσία σας, και χρησιμοποιήσω Τεχνητή Ευφυΐα», είπε ο Eric Schmidt, «μπορώ να προβλέψω που θα πάτε, τι θα κάνετε ΠΡΙΝ το κάνετε.» Ο Eric Schmidt μίλησε στο συνέδριο Techonomy στην λίμνη Tahoe  και έριξε μερικές ρητορικές βόμβες. Ο πρόεδρος της Google, Eric S. Schmidt είπε «Οι Άνθρωποι Δεν Είναι Έτοιμοι για την Τεχνολογική Επανάσταση» «People Aren’t Ready for the Technology Revolution». © Marshall Kirkpatrick / August 4, 2010


Το Savoir Vivre των e-mails
Μέσα στο Διαδίκτυο είστε αυτά που πληκτρολογείτε στον υπολογιστή σας. Τα μηνύματα που στέλνετε είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα σας γνωρίσει το 100%των ανθρώπων που συνομιλείτε. Η χρήση του διαδικτύου είναι συναρπαστική, εντάξει το ξέρω και συμφωνώ μαζί σας. Ακόμη να ξέρετε ότι προσφέρει, πάρα πολλούς τρόπους να γίνετε για άλλη μια φορά ρεζίλι των σκυλιών (θεός φυλάξει)!
Εγώ θα κάνω το καθήκον μου και θα σας δώσω μερικές συμβουλές πως να αποφύγετε τις κακοτοπιές και να πουλήσετε μούρη σαν έμπειροι και πολύ εξπέρ σέρφερ. Αυτά που θα σας πω δεν απέχουν πολύ από τους κανόνες του σαβουάρ-βιρβ που υπάρχουν και για την κλασική αλληλογραφία ( ξέρετε εκείνη με τον φάκελο και το γραμματόσημο απ έξω ), λίγο πολύ είναι οι ίδιοι κανόνες συμπεριφοράς.


Επικίνδυνα προγράμματα πίσω από το Google Plus
Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η τάση για υπερβολική ανταλλαγή πληροφοριών συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία. Αν σκεφτούμε ότι το Google Plus είναι ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Για την ακρίβεια, η Kaspersky Lab ανακάλυψε ότι οι τελευταίοι εξαπολύουν επιθέσεις στέλνοντας emails με ψεύτικες προσκλήσεις για το Google Plus, οι οποίες υποτίθεται ότι προέρχονται από φίλους.


ΠΗΓΗ: http://miastala.com/s/archives/22442

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)