Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι Μηχανικοί ΔΕΝ αναγνωρίζουμε το χρέος, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν !


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Τη διεξαγωγή αγώνα διαρκείας μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, τρόικας, Δ.Ν.Τ., προειδοποιώντας με καταλήψεις σε περίπτωση απολύσεων μέχρι την ανάκλησή τους, συμπαράσταση και συμμετοχή στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στην τριήμερη απεργία 18-20 Οκτωβρίου, αποφάσισε η γενική συνέλευση της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίου Κ&Δ Θεσσαλίας που συγκλήθηκε χθες εκτάκτως στα γραφεία του ΤΕΕ στη Λάρισα.
«Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα – Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. κλιμακώνει τον πόλεμο απέναντι στους εργαζόμενους με μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου-λαιμητόμου που πρόκειται να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου», εκτίμησε η συνέλευση των μηχανικών Δημοσίου, επισημαίνοντας: «Προχωρά σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα από την εφεδρεία, τη συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών, με τη λεγόμενη αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών χωρίς καμιά εξαίρεση από 1-1-2012.

Βαθαίνει την οικονομική εξόντωση των μισθωτών του δημοσίου με την καθιέρωση ως κατώτατου μικτού μισθού των 1.092 ευρώ για τους αποφοίτους Π.Ε. (καθαρά 770), με την κατάργηση των επιδομάτων, με τη σύνδεση μισθού-βαθμού, με την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων που τους καθηλώνει τους μισθούς.
Η λεηλασία του μισθού ολοκληρώνεται με τη βάρβαρη φορολογική επίθεση, τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
Αυξάνονται οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, ως εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου ιδιαίτερα για τους νέους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς.
Κατακρεουργεί ακόμα περισσότερο συντάξεις και εφάπαξ.
Καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα και δρομολογεί κατώτατο μισθό 550 ευρώ μικτά.
Οι μισθοί θα γίνουν επιδόματα φτώχειας ειδικά για τους νεότερους.
Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μεγάλη υποβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης ενώ ταυτόχρονα υποδομές, νερό, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, περιβάλλον, ξεπουλιούνται προς όφελος των δανειστών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Ή αυτοί ή εμείς. Χωρίς να απεμπολούμε τα ιδιαίτερα κλαδικά μας αιτήματα αγωνιζόμαστε να αποσυρθούν τα νομοσχέδια σφαγής και βαρβαρότητας».
Και η συνέλευση ενέκρινε την ακόλουθη απόφαση:
* Δεν αποδεχόμαστε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση.
* Κανένας συνάδελφος να μην δώσει λίστες προτεινόμενων για εφεδρεία.
* Κάθε μηχανικός παίρνει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Συγκροτούμε σε κάθε χώρο δουλειάς Επιτροπές Αγώνα, οργανώνουμε συνελεύσεις.
* Οργανώνουμε καταλήψεις χώρων και αποχή σε κάθε χώρο όπου προκύψει θέμα απόλυσης μέχρι την ανάκληση.
* Άρνηση, αποχή των μηχανικών του δημοσίου από κάθε πράξη που προωθεί, υλοποιεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης, τις συμβάσεις παραχώρησης κ.λπ.
* Αποχή των Διπλ. Μηχανικών από κάθε μη αμειβόμενη δραστηριότητα, όπως εκτός έδρας μετακινήσεις ή εντός έδρας (ΟΤΑ) για τις οποίες δεν προκαταβάλλονται τα έξοδα, επιτροπές, συμβούλια, κλπ. για τα οποία δεν υπάρχει αμοιβή.
* Δεν έχουμε και δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια για τα ακίνητα και την έκτακτη εισφορά.
* Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν.
* Στηρίζουμε τον αγώνα των άλλων σωματείων (ΟΤΑ, καταργούμενων οργανισμών κ.λπ.). Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν σε κάθε κατάληψη και κάθε είδους κινητοποίηση στους ΟΤΑ που εργάζονται.
* Συμμετέχουμε στην 3ήμερη απεργία 18,19, 20 Οκτωβρίου.
* Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τις Τριτοβάθμιες Οργανώσεις να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να οργανώσουν τον αγώνα διαρκείας με κάθε τρόπο (δημοψηφίσματα, απεργίες, καταλήψεις, κ.λπ.)
* Καλούμε όλο τον κόσμο σε κινητοποιήσεις για την ανατροπή της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, την ανατροπή της κυβέρνησης τρόικας και Δ.Ν.Τ. αλλά και κάθε άλλου κυβερνητικού σχηματισμού που μπορεί να προκύψει και ο οποίος θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.
- Όχι στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Ούτε μια εφεδρεία, ούτε μια απόλυση».


(Εστάλη από: http://mariapapadopoulou.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)