Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο συνεπιβατισμός στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Ο συνεπιβατισμός στην Ελλάδα είναι πλέον πραγματικότητα. Από τις αρχές του 2007 δίνουμε ακόμη μια εναλλακτική λύση σε όσους θέλουν να μετακινηθούν εντός και εκτός πόλης γρήγορα, οικολογικά και κυρίως οικονομικά. Η πρώτη πανελλαδικά εταιρία συνεπιβατισμού είναι γεγονός και θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να μετακινηθούν να εγγράφνται μέλη μας και να αναζητούν είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικώς συνεπιβάτες για τις καθημερινές διαδρομές.

Εύκολο στη χρήση
Το sinepivatismos.gr είναι μια ανεξάρτητη πύλη διαδικτύου όπου ταξιδιώτες ιδιοκτήτες Ι.Χ. μπορούν με δωρεάν αγγελία να βρουν συνταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, όπως και ταξιδιώτες που αναζητούν οδηγό με Ι.Χ., έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν σε επαφή και να μοιραστούν τα έξοδα του ταξιδιού. Το κοινό ταξίδι με το sinepivatismos.gr συμφέρει σε όλους διότι:

1)         μειώνει τα έξοδα για βενζίνη και διόδια, αφού η συμφωνία συνήθως ορίζει ότι τα μοιράζονται ο οδηγός και οι συνταξιδιώτες,

2)        είναι ένας οικολογικός τρόπος μετακίνησης που συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όπως και στην αποσυμφώρηση των δρόμων γενικότερα, διότι δεν είναι δυνατόν ένας τόνος μέταλλο αυτοκινήτου να κινεί έναν και μοναδικό άνθρωπο όπως είναι συνήθως,

3)        είναι τρόπος ζωής αφού έχετε πάντα και την παρέα του ταξιδιού που κάνει πιο ευχάριστη τη διαδρομή προς τον οποιοδήποτε προορισμό,

4)        είναι μια απάντηση στο πρόβλημα των μποτιλιαρισμένων ελληνικών δρόμων ιδίως στις ελληνικές μεγαλουπόλεις όπου ο αριθμός των αυτοκινήτων έχει φτάσει στα πολεοδομικά όρια των πόλεων όσο αφορά την μετακίνηση και το παρκάρισμα.

Ο πονοκέφαλος του κόστους των μετακινήσεων φαίνεται πως βρήκε την ... ασπιρίνη του. Δεν κοστίζει, μειώνει τα έξοδα σε καύσιμα, διόδια και πάρκινγκ και επιπλέον προσφέρει πιο ευχάριστα ταξίδια αφού η όλη ιστορία προϋποθέτει και παρέα. Ονομάζεται συνεπιβατισμός, μια δοκιμασμένη συνταγή στις ΗΠΑ, που εφαρμόζετε πλέον και στη χώρα μας. Αν λοιπόν, θέλετε να μοιραστείτε τα έξοδα των μετακινήσεών σας, δεν μένει παρά να απευθυνθείτε στο 901 123 0713, να δηλώσετε τη διαδρομή σας, και κάποια στοιχεία επικοινωνίας και να περιμένετε μήνυμα από τον ενδιαφερόμενο.
Ο όρος carpooling είναι διεθνής και σημαίνει «μοίρασμα» μιας διαδρομής με άλλους που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Στην Ελλάδα ονομάζεται συνεπιβατισμός. Πρόκειται για ένα νέο κίνημα, που ίσως αποτελέσει τη λύση στο οξυμένο πρόβλημα του κυκλοφοριακού της Αθήνας, όπως λένε οι ειδικοί.

Σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ, η δημιουργία λωρίδων κυκλοφορίας αποκλειστικά για αυτοκίνητα με πάνω από δύο ή τρεις επιβάτες, είναι γεγονός. Έχει βρεθεί ότι μια κανονική λωρίδα κυκλοφορίας σε έναν αυτοκινητόδρομο εξυπηρετεί το 21% των αυτοκινήτων, αλλά μόνο το 18% των επιβατών, ενώ η ειδική λωρίδα για τα αυτοκίνητα με πάνω από δύο επιβάτες, εξυπηρετεί το 16% των οχημάτων και το 27% των επιβατών όλου του αυτοκινητοδρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)