Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

#60 Οικολογία, Η Βαλβίδα Ασφαλείας Της Νεοφιλελεύθερης Χύτρας

Τόσο η ακτιβιστική όσο και η πολιτική οικολογία είναι μία πρώτης τάξεως απάτη, γιατί και οι δυο δρουν αμιγώς εντός του συστήματος που υποτίθεται ότι θέλουν να βελτιώσουν. Δεν θέλουν να το αλλάξουν, πόσο μάλλον να το ανατρέψουν. Είναι απλώς οι βαλβίδες ασφαλείας της νεοφιλελεύθερης χύτρας, για να εκτονώνεται ατμός όταν αυξάνεται πολύ η πίεση.
 Η ακτιβιστική οικολογία των Greenpeace, WWF και λοιπόν "οικολογικών" ΜΚΟ και η πολιτική οικολογία του οποιουδήποτε πρασινάλογου κόμματος δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να ανατρέψουν τίποτα από το status quo. Απεναντίας ζουν, αναπνέουν, τροφοδοτούνται και χρηματοδοτούνται από αυτό. Στις χώρες της Ευρώπης που (συγ)κυβέρνησαν οικολόγοι φάνηκε άριστα αυτό. Έγινε λιγότερο νεοφιλελεύθερη η Γερμανία μήπως;
Η ίδια η λέξη οικολόγος είναι βλακωδώς αυτονόητη, μιας και στην ουσία σημαίνει"αντικαταστροφέας". Είναι σαν να λες "Εγώ δεν γκρεμίζω το σπίτι μου" 

Λοιπόν, οπαδοί της Greenpeace και της κάθε Greenpeace να σας τα πω καθαρά και ξάστερα : 

Οικολόγοι κάθε γεύσης και απόχρωσης, μάχιμοι και μη, είστε απλώς το άλλοθι του συστήματος, τα μπαλώματα στην σάπια νεοφιλελεύθερη σαμπρέλα. Τις σαμπρέλες που σαπίζουν δεν τις μπαλώνουμε, τις αφήνουμε να σκάσουν και χρησιμοποιούμε καινούριες.

To παγκόσμιο πρόβλημα βάναυσης ανισότητας, φτώχειας, πείνας, κρίσεων και οικολογικών καταστροφών δεν είναι οικολογικό. Οι οικολογικές επιπτώσεις είναι το αποτέλεσμα όχι το αίτιο,κατανοήστε το πια αυτό αίγες. Στέλνετε τα πρόβατα τους ακτιβιστές σας να καθαρίσουν τον "βόθρο" αλλά αγνοείτε επιδεικτικά τον "σωλήνα" που χύνει τα "απόβλητα" σε αυτόν (μεταφορά είναι ολόκληρη η πρόταση αν είστε ολίγον ΕΠΕ και δεν το πιάσατε). 

Το πρόβλημα είναι καθαρά συστημικό. Χρειάζεται ένα νέο σύστημα, μη πολιτικό και μη μονεταριστικό. Γιατί δεν δουλεύουν άλλο τα "Τι περιθώρια κέρδους έχει;" , "Πόσο θα στοιχίσει;" , "Τι έσοδα να αναμένουμε;" και ιδίως το "Τι πιστωτικό όριο έχω;" Δεν έχουν πια πρακτικό αντίκρυσμα αυτά, ανήκουν στον περασμένο αιώνα.
Αναμένετε μελλοντικό άρθρο-sequel και για τους δικούς μας Οικολόγους Πράσινους. Δεν μπορώ να γράψω τώρα για αυτούς γιατί αγνοώ τις πολιτικο-οικονομικές θέσεις τους και χρειάζεται να τις μελετήσω πρώτα για να έχω άποψη.

ΠΗΓΗ: http://solutionisrevolution.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)